Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye'nin ilk 5 yılında 17 bin 11 kilometreye ulaştıracak projeleri tamamlamayı hedeflerken yeni hatlar için yol haritası belirledi. Seçim vaatleri arasında da bulunan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz aylarda açıkladığı 16 maddeyle "Türkiye Yüzyılı" projelerden olan "Demir Yollarında Türkiye Yüzyılı Rotası"na Diyarbakır dahil edilmedi.

Diyarbakır'da hazırlanan tramvay projesinin görüntüsü

DİYARBAKIR TRAMVAY PROJESİ BEKLEMEDE

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince projelenen ve ihaleye sunulması için bakanlığa verilen tramvay projesine ilişkin bir gelişme yaşanmadı.

HIZLI TREN DİYARBAKIR’A HAYAL OLDU

Kent içinde bulunan vatandaşların neredeyse dört gözle beklediği hızlı tren hattıyla ilgili geçtiğimiz yıl Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olan önceki dönem Bakan Adil Karaismailoğlu, demiryolu seferberliği planlamasına göre ilkin Elazığ’a hızlı trenin 2031 yılında kavuşacağını, ardından ise planlamada Malatya - Elazığ, Elazığ - Diyarbakır hızlı tren hattı çalışmalarına 2031 yılında başlanacağı ve 2034 yılında tamamlanacağı öngörüldüğünü duyurmuştu.

Eylül geldi Diyarbakır serinledi! En sıcak yerler belli oldu Eylül geldi Diyarbakır serinledi! En sıcak yerler belli oldu

2035 YILINA KADAR DİYARBAKIR’A OTOBAN YOK

Diyarbakır otobanı ile ilgili soru önergesine veren CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na Ulaştırma Bakanlığından yanıt verdi. Bakanlıktan gelen karara göre, Diyarbakır’da otoban projesi 2035 yılında olacak.

DİYARBAKIR ULAŞIMA YATIRIM İSTİYOR

2 milyon nüfusuyla bölgenin ticari, ekonomi, sanayi ve lojistik merkezi olan Diyarbakır’da ise vatandaşlar şehir içi ulaşıma tramvay, şehirlerarası ise hızlı tren ve otoman projesinin hayata geçmesini talep ediyor.

Haber: Devrim AKTÜRK

Editör: Devrim Aktürk