Büyükşehir Belediyesi, daimi otobüs kaptanı (şoför) alımı yapacak. Büyükşehir Belediyesi’nin yayınlamış olduğu ilana göre, beş otobüs şoförü alınacak. Şoför alımının başvuru tarihleri 27 Ağustos Salı (bugün) saat 08.00’de başlayıp, 29 Ağustos Perşembe günü saat 17.00’da sona erecek.

Yapılan duyuruya göre, çalışma adresi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Daire Başkanlığı olarak açıklanan şoför alımının çalışma süresi ise vardiya sisteminde günde 8 saat olacak.

Diyarbakır’da şehir içi ulaşıma zam İşte yeni fiyatlar

Başvuruların Kariyer.diyarbakir.bel.tr adresine yapılacağı duyurulurken, şoför alımının genel şartları ise şu şekilde:

1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
2- Çalışmaya engel sağlık sorunu bulunmamak 3-Türk Ceza Kanunu'nun 53. Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, Anayasal düzene ve düzenin işleyişine karşı suçlar, cinsel saldın veya çocuğun cinsel istismarı. zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma ve kaçakçılık suçundan mahkum olmamak.
4- Kamu haklarından mahrum olmamak.
5- Askerlik çağına gelmiş ise Muvazzaf Askerlik hizmetini yapmış, ertelemiş ya da olmak yedek sınıfa geçirilmiş olmak. 
6- Esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek, vardiyalı sistemde çalışabilecek, insan ilişkisi ve iletişimi iyi, kurumsal kimliği taşıyabilecek özelliklere sahip

Diyarbakır’da, açık havada ücretsiz sinema şöleni yaşanacak Diyarbakır’da, açık havada ücretsiz sinema şöleni yaşanacak

ÖZEL ŞARTLAR
1 D sınıfı sürücü belgesine (Eski ehliyette E sınıfı) sahip olmak
2- Mesleki Yeterlilik Belgelerine sahip olmak (SIC) ve psikoteknik)3. Mesleğini icra etmeye engel bir durumun olmadığını belirtir sağlık sorunu olmamak
4 Mesleğinde iş deneyimine sahip olmak

İŞE GİRİŞ İÇİN GEREKLİ BELGELER
1-Kimlik fotokopisi
2-Ehliyet Fotokopisi
4-Fotoğraf (2 Adet)
5-Adli Sicil Kaydı Ve Askerlik ile İlişiksizlik Belgesi

Muhabir: Remziye ÇELİK