Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Zabıta daire başkanlıkları, şehir genelindeki olumsuzlukları önlemek, öğrenciler ve yurttaşların güvenli bir şekilde ulaşımını sağlamak için çeşitli önlemler uygulayacak.

Öğrencilerin güvenliği için okulların önünde bulunan yaya geçitlerindeki kasis, çizgi, trafik uyarı yazıları ve levhaları yenileyen Ulaşım Daire Başkanlığı, okulların başlamasıyla yaşanacak trafik yoğunluğunu azaltmak için oluşturduğu ekiple kentteki tüm sinyalizasyon sistemini elden geçirdi. Daire başkanlığı, toplu taşıma araçlarında yaşanacak yoğunluğu en aza indirmek ve öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için ek seferler düzenleyecek.

EKİPLER SAHADA OLACAK
Zabıta Daire Başkanlığı ise öğrencilerin güvenliğini sağlamak için okul önlerinde önlem alacak. Okul önlerinde ve kent genelinde servis yönetmeliğine uygun denetimler gerçekleştirecek olan zabıta ekipleri, okul servislerinin güvenlik standartlarına uyumunu kontrol edecek. Ekipler, ayrıca servis araçlarının gerekli izin ve belgelerini inceleyecek.

Bağlar Kaymakamlığı deprem konutları için duyurdu! Bağlar Kaymakamlığı deprem konutları için duyurdu!

“ZABITA VE ULAŞIM DAİRE BAŞKANLIKLARI ÖNLEMLER ALDI”
Yapılan hazırlıklara ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan, 2024-2025 eğitim yılına başlayacak öğrencilere başarılar diledi.

Bakan, eğitim dönemi boyunca öğrencilerin herhangi bir sorunla karşılaşmaması için zabıta ve ulaşım daire başkanlıkları olarak önlemler aldıklarını söyledi. 

“SORUNLARA YERİNDE ÇÖZÜM BULUNACAK”
Daire başkanları başta olmak üzere, şube müdürleri ve amirlerin sürekli sahada olacağını belirten Bakan, şöyle konuştu: "Her türlü ihtiyacı yerinde tespit edecek ve çözüm bulacaklardır. Herkes sorumluluğun bilincinde olacak ve yerinde çözüm bulacaktır. Gerek trafik sinyalizasyon sisteminde oluşabilecek problemler gerek güzergahlarda oluşacak eksikliklerden kaynaklı problemler, ilave  güzergahlarla çözülecek."

“SORUNLAR ALO 153'E BİLDİRİLSİN”
Servis araçları için zabıta ekiplerinin sürekli sahada olacağını kaydeden Bakan, öğrencilerin sorun yaşamaması için gerekli sorumlulukla hareket edeceklerini aktardı. Bakan, yurttaşların yaşayacakları olumsuz durumları ALO 153 hattına bildirmelerini istedi.

Kaynak: Bülten