Diyarbakır’da son zamanlarda Özel Halk Otobüslerinde özellikle ücretsiz kart sorunu yaşanırken şimdi de şoför krizi yaşanıyor. Özel Halk Otobüsü hat sahipleri şoför bulamadıkları gerekçesiyle arabalarını bağladıklarını söylediler. Peki Özel Halk Otobüs Hat sahipleri neden şoför bulamıyor? Şoförlerin günlük yevmiye ücretleri ne kadar? İşte cevabı…

Diyarbakır ulaşımında yeni dönem Sayısı 2 kat arttı

DİYARBAKIR’DA 15 OTOBÜS ÇALIŞMIYOR
Diyarbakır’da geçtiğimiz ay toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Ulaşım 20 lira olurken şoförlerin günlük ücretlerine de zam geldi. Günlük 750 lira yevmiye alan şoförlerin günlük ücreti 1000 liraya çıktı. Fakat çoğu şoförlerin çalışmamasının sebebi günlük ücretin az olmasından kaynaklı. Şuanda 15’ten fazla Özel Halk Otobüsü bu şartlar altında çalışmadığı için bağlı durumda. Bu da ulaşımda aksaklıklara neden olmaktadır. 

Diyarbakır'a gelen turist "Bayıldım şehrinize" dedi Diyarbakır'a gelen turist "Bayıldım şehrinize" dedi

Diyarbakır ulaşımına yeni araç Minibüs

DİYARBAKIR’DA ÜCRETSİZ KART SORUNU ÇÖZÜLECEK Mİ?
Bir süredir Özel Halk Otobüs Şoförleri Belediye ile anlaşamadığından dolayı ücretsiz kartları taşımayacağını söyledi. Karar sonrasında birçok yolcu ile şoför arasında ücretsiz kart tartışması yaşandı. Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Fesih Kaya’dan aldığımız bilgilere göre önümüzdeki haftalarda ücretsiz kart sorunu ile ilgili çalışmalar olacağını söyledi.

Muhabir: Abdullah AKYOL