Haftanın ilk gününde Diyarbakır altın fiyatları belli oldu! Haftanın ilk gününde Diyarbakır altın fiyatları belli oldu!

HÜDA PAR Genel Sekreteri Hüseyin Yılmaz, İran’ın başkenti Tahran’da suikast sonucu öldürülen Hamas Lideri şehid İsmail Heniyye için Diyarbakır Ulu Camii’nde düzenlenen gıyabi cenaze namazına katılarak açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, “israilin yaptığı bu suikast, Müslümanlara vurduğu en büyük darbelerden bir tanesidir. Direnişin geldiği aşamada İsmail Heniyye bir semboldü ve bu sembolün ortadan kaldırılması İslam Alemi için büyük bir kayıptır. Bu birikimle bu donanımla gelişen bir alimi bir dava liderini kaybetmek Müslümanlar için büyük bir kayıptır. Bu durum siyonist işgal rejiminin ne kadar pervasız olduğunu, İslam ülkelerinin sessizliğinden ve işbirlikçi ülke liderlerinden aldığı cesaretle ne kadar vahşileşebileceğini ne kadar ne kadar pervasızlaşabileceğini gösterdi. Siyonist rejim tehdittir, sadece İslam ülkelerinin değil dünyanın başına büyük bir musibettir bir felakettir. Yok edilmesi gereken bir kötülüktür.

“BU SUİKASTIN GERÇEKLEŞMESİ AMERİKA’DAN HABERSİZ DEĞİLDİR”
Suikastın ABD’den habersiz yapılmadığına değinen Yılmaz, “Bu suikastın gerçekleşmesi Amerika’dan habersiz değildir. Hatta belki Amerika kendi uçaklarıyla, kendi teknolojisi ile bunu yaptı, israil de bu işi üstlendi. Yani her hâlükârda Amerika bu işin içinde vardır. Dolayısıyla tek suçlu siyonist rejim değildir şu anki Amerika yönetimi de bundan sorumlu ve suçludur.” dedi.

“ÜMMETİN PARÇALANMIŞLIK HALİ SİYONİSTLERE CESARET VERMEKTEDİR”
Son olarak İslam alemine de seslenen Yılmaz, “İslam ülkelerinin her şeyden önce birlik ve beraberliği sağlamaları gerekmektedir. Birlik ve beraberlik olmazsa bu parçalanmışlık hali Siyonistlere cesaret vermektedir. Siyonistlerle her türlü bağı koparmak lazımdır. İslam ülkelerinin liderlerinin de dirayetli olmaları, işbirlikçilikten vazgeçmeleri ve İsrail’e yalakalık yapmaktan vazgeçip, Gazze‘deki direnişi desteklemesi lazım. Eğer Gazze’deki direniş desteklenirse büyük bir zafer gelecektir ve israilin çöküşü gelecektir. Bundan dolayı İslam ülkelerinde yaşayan halkların; kendi yönetimlerini sıkıştırmaları, israille her türlü ilişkiyi kesmeleri ve Gazze’deki direnişe fiili, maddi-manevi her türlü desteği vermesi lazım. Bunları yapabilirlerse Müslümanlar kazanacak, insanlık kazanacak ve dünya kazanacak.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bülten