Mücadele Gazetesi’nin 29 Ocak 1975 tarihli arşiv haberinde Karakaya barajına değinilmiş. İşte haber:

“Karakaya Baraj Yolu 379 Milyona Mal Olacak

Diyarbakır Dağkapı Meydanındaki saat kulesi ne zaman yapıldı? Diyarbakır Dağkapı Meydanındaki saat kulesi ne zaman yapıldı?

Keban barajının 116 kilometre güneyinde yapılması kararlaştırılan Karakaya barajı için dünya bankasından kredi isteyeceğimiz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri tarafından açıklanmıştır.

Yılda 7 milyar 500 milyon kilovat saat enerji üretecek olan Karakaya barajının kuruluş çalışmalarına yakında başlanacağını öne süren yetkililer, Karakaya barajının Urfa, Diyarbakır ve Mardin ovalarında kuru tarımdan sulu tarıma geçişi temin edeceğini belirtmiş, “Karakaya barajı kuruluşu ile ilgili olarak Urfa’da bir toprak su bölge araştırma merkezi kurulacak. Ön çalışmalara başlanacaktır” demişlerdir.

KARAYOLLARININ 3790 MİLYON LİRALIK YATIRIMI

Karakaya barajının yapımı için Karayolları 9’uncu Bölge Müdürlüğünün de 379 milyon liralık yatırım yapacağı yetkililer tarafından açıklanmıştır. Yetkililer Karakaya baraj yolu için 1300 metrelik 5 köprü ile 53 kilometrelik yol yapılacağını açıklamış Karakaya baraj yolu için sarf edilecek 379 milyon liranın 10 milyonu ile yol yapımı için kamulaştırılacak toprak bedelleri ödenecektir” demişlerdir”

İşte arşiv haberi:

Muhabir: Onurcan GÜLER