Diyarbakır Valiliği İŞKUR üzerinden alımı gerçekleştirilecek olan yarı zamanlı İşgücü Uyum Programı kapsamında 50 kişi alacağını duyurdu.

BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?
19-23 Eylül 2024 tarihleri arasında başvuru yapılacak olan program için, İŞKUR e-şube, e-Devlet, Alo 170 ve İl Müdürlüğü üzerinden başvurular alınacak.

HANGİ POZİSYONLARDA DEĞERLENDİRİLECEK?
Yapılacak olan işçi alımı için duyuru şu şekilde: İl Müdürlüğümüz tarafından özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin istihdam edilebilirliğini artıracak; bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazandırmak amacıyla; İl Müdürlüğümüz ile Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde ilan metni ekindeki tabloda belirtilen ilçelere, kadın ve erkek kontenjanları toplamı kadar kontenjanla, yurtların temizlik, bakım ve onarım faaliyetlerini desteklemek üzere İşgücüne Uyum Programı kapsamında toplam 50 kişi istihdam edilecektir. Program başvuruları 19-23 Eylül 2024 tarihleri arasında alınacaktır.

Diyarbakır’da işçi alımında rekor başvuru!

HAFTADA 37,5 SAAT!
Yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay süre ile uygulanacak programlar; ilk dört hafta yoğunlaştırılmış eğitimler nedeniyle haftalık 37,5 saat (5 gün), diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saattir (3 gün) uygulanacaktır. Ayrıca programa başladıktan sonra program katılımcılarının başka yerde çalışmasının önünde bir engel de bulunmamaktadır.

Programa katılım sağlanan süre için katılımcılara aylık ortalama 8 bin TL ödeme yapılacak olup, ayrıca katılımcıların kısa vadeli sigorta primleri (Genel Sağlık Sigortası ile İş Kazası ve Meslek Hastalığı Primleri karşılanacaktır. Bununla beraber bir katılımcı programlardan azami 140 fiili gün faydalanabilecektir.

Diyarbakır’da “Avrupa Hareketlilik Haftası” maratonu başlıyor! Diyarbakır’da “Avrupa Hareketlilik Haftası” maratonu başlıyor!

SEÇME YÖNTEMİ NASIL?
Başvuruların ardından alımlar için kura çekimi yapılacak. Noter huzurunda yapılacak olan kuraların tarihi ise 4 Ekim 2024 olarak duyuruldu.
Detaylı bilgiler için Diyarbakır Valiliği sitesini inceleyebilirsiniz.”

Muhabir: Onurcan GÜLER