Doğuştan iki ayağı da tutmayan ve yürümekte zorlanan Mehmet Salih Satmaz Diyarbakır’ın yeni Valisi Murat Zorluoğlu’ndan 2 defa akülü tekerlekli sandalye sözü aldığını fakat bir dönüşün henüz gerçekleşmediğini söyledi.

Diyarbakır’daki tarihi köşk çöp oldu! Diyarbakır’daki tarihi köşk çöp oldu!

“DİYARBAKIR’IN VALİSİNE KIRILDIM”
Vali Zorluoğlu’nun göreve ilk başladığında ilk ziyaret yeri Ulu Cami olmuştu. Cuma namazını vatandaşlarla birlikte kılan Zorluoğlu, namaz sonrası vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Onlardan biride Mehmet Salih Satmaz’dı. Satmaz Vali Zorluoğlu’na iki ayağının tutmadığını yürümekte zorlandığını ifade ettiğini söyledi. Vali Zorluoğlu ise kendisine bir akülü araba vereceğini söyledi. Satmaz ise ilk talebin yerine gelmediğini söyledi. Satmaz ikinci kez Valiyi görüp aynı talebi ilettiğini fakat onunda sonuçsuz kaldığını dile getirdi.

MEHMET SALİH SATMAZ VALİ ZORLUOĞLUNA SESLENDİ
Mücadele’ye konuşan Satmaz, “Diyarbakır valisi bana 2 keredir söz veriyor ama ortada bir şey yok. Ben ona çok kırıldım. Ben çok zor durumdayım. Yürümekte zorlanıyorum. Anneden doğma böyleyim. Daha önce Kızılay’a başvuru yaptım bana sandalye verdi. Fakat ellerim titrediği için kullanamıyorum. Bende birçok hastalık vardır. Sadece öğlen saatlerinde Ulu Camiye geliyorum. Evim 4. kattır çıkarken zorlanıyorum. Validen tek isteğim bana akülü tekerlekli sandalye almasıdır. Daha öncede 2 kere onu gördüm bana söz verdi fakat isteğimi yerine getirmedi. Buradan ona sesleniyorum umarım sesimi duyar” Diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL