Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, bu sezon Diyarbakır Stadyumu’nda yaşanan zemin sorunu nedeniyle Amedspor’un iç saha maçlarını başka şehirlerde oynanmasına ilişkin ilk defa konuştu. Gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda yaptığı açıklamada önemli mesajalar veren Zorluoğlu, bu durumun kabul edilebilir olmadığını belirterek Ankara’da bir heyetin geldiğini söyledi. Ayrıca Zorluoğlu, Diyarbakır Stadyumu’nda önümüzdeki süreçte hibrit çim yapılacak bu saha zemini sorununun tamamen ortadan kaldırılacağını belirtti.

Amedspor’un maçı iptal edildi! Amedspor’un maçı iptal edildi!

“KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİL”
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu’nun açıklaması şöyle: “Çok eski olmayan yeni sayılabilecek bir stadyumumuz var. Gençlik Spor Bakanlığımız Diyarbakır’a çok güzel bir stdyum kazandırmış. Ama zeminiyle ilgili bu sene sorunlar yaşadık. Esasında geçen sezonun bitiminde tümüyle sökülüp yenilenmesi için Gençlik Spor il Müdürlüğümüz bir süreç başlattı. Fakat ilk maça geldiğimizde baktık ki bu süreç çokta başarılı olmamış. Futbol oynamaya müsait bir zemininde olmadığı görüldü. Bu tabi kabul edilebilir bir şey değil. Neticede bununla ilgili bende geldikten sonra müdahil olduk ve Ankara’dan da bir heyet gelerek yapılması gereken çalışmaları yönlendirilmesi anlamında gereken uzmanlık desteğini sağladı. 

Diyarbakırstadyumu Zemin

“ARTIK MAÇLAR DİYARBAKIR OYNANACAK”
Malumunuz bu hafta Milli Maç arası var. Sonra Amedspor’un deplasman maçı var. Ondan sonra ilk maç yanlış hatırlamıyorsam 27 Ekim’de oynanacak. O zaman kadar tüm zeminin artık hazır hale geleceğini düşünüyoruz. İnşallah iç saha maçlarımızı başka bir sahada olmadan burada devam edeceğiz. Artık maçlar Diyarbakır oynanacak.

“DİYARBAKIR STADYUMU’NA HİBRİT ÇİM YAPILACAK”
Ayrıca Diyarbakır Stadyumu zemininde daha kalıcı çalışmalar yapılması gerekiyor. Bu anlamda Gençlik Spor Bakanımızla da görüşüyorum. Burada hibrit çim uygulamasına geçilmesiyle önümüzdeki yıllarda bu zemin sıkıntıları tamamen ortadan kaldıracağını düşünüyorum.”

HİBRİT ÇİM NEDİR?
Hibrit çim ya da güçlendirilmiş doğal çim, doğal çimin güçlendirici yapay liflerle birleştirilmesiyle elde edilen ürün. Doğal çimin kök kısmına eklenen sentetik lifler çimleri daha güçlü ve hasara daha dayanıklı hale getirmekte, bu nedenle spor karşılaşmalarının oynandığı zeminlerde tercih edilmektedir.

Muhabir: Fatih Suruç