Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi, Diyarbakır Yerel Hizmetlerde Neleri Kaybediyor’ başlığıyla bir toplantı düzenleyecek.

Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nden (DİTAM) yapılan açıklama şöyle:  DİTAM olarak ‘Kent Sorunlarının Tespiti ve Çözüm Önerileri’ adıyla başlattığımız çalışma kapsamında Diyarbakır’da dört ana başlık belirleyerek 80 civarında sivil toplum kuruluşunun katılımıyla dört farklı odak grup toplantısı gerçekleştirdik. Odak grup toplantılarının konuları;

1. Kent, Çevre ve Kültürel Miras
2. Sosyo Kültürel Yaşam ve Politikalar
3. İktisadi Durum ve Kırsal Kalkınma
4. Kadınlar, Gençler ve Çocuklar

Bu toplantılardan çıkan verileri ‘Diyarbakır Yerel Hizmetlerde Neleri Kaybediyor’ başlığıyla Diyarbakır ve bölgeden ilgili STK’ların katılacağı bir toplantıda kamuoyuyla paylaşacağız.

Toplantımıza, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Feridun Çelik katılıyor.

Amacımız son yıllarda Diyarbakır’ın yoğun politik ortamında az konuşulan yerel hizmetlerin ve yaşanan eksikliklerin daha görünür olmasını sağlamak. Ayrıca, Türkiye’nin batısındaki belediyecilik hizmetleriyle, Diyarbakır’daki belediye hizmetlerini karşılaştırmak.

Kaynak: Haber Merkezi