Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasında çıkan yangında yaralanan 29 küçükbaş, tedavi için Osmaniye'deki Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne götürüldü. Çiftlikte yapılan ilk muayenelerinde, kulak, meme, ayak ve tırnak gibi uzuvlarında, karın bölgelerinde ve burun kısımlarında ciddi derecede yanıklar olduğu belirlenen koyun ve keçilere vitamin takviyesi uygulanıp, ilaç tedavilerine başlandı. Tedavilerinin zorlu kısmı tamamlanan ve lokal tedavileri süren küçükbaşlar için kutlama etkinliği düzenlendi. Sosyal medyada da paylaşılan kutlama görüntüleri büyük beğeni aldı.

TEDAVİ SÜRÜYOR: KUTLAMA YAPILDI
Haytap’ın resmi X (twitter) hesabından paylaşılan görüntülerde şu ifadelere yer verildi:

“Geçtiğimiz günlerde Mardin ve Diyarbakır bölgesinde meydana gelen, yüreklerimizi yakan yangın felaketine duyarsız kalamayıp hızlı bir şekilde bölgeye sağlık ekibimizle intikal etmiştik. Felaketin sonu mutlu bitsin diye ekibimiz günlerdir sahada özveriyle çalıştılar.

Dicle Üniversitesi’nde ilk kez açıldı: Kürtçe Bölümü’nde ilk ders heyecanı Dicle Üniversitesi’nde ilk kez açıldı: Kürtçe Bölümü’nde ilk ders heyecanı

Koruma altına aldığımız can dostlarımız, Haytap Osmaniye Emekli Hayvanlar çiftliğinde hayata yeniden başlamaya geldiler. Tedavimizin zorlu kısmını atlattık, geriye sadece yaralarının soyulup iyileşme süreçleri kaldı. Bunun için lokal tedavilerimiz devam ediyor. Tabii tüm bu süreçler sizlerin destekleri sayesinde gerçekleşiyor. Destek olan ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Sevgi iyileştirir.” 

Muhabir: Ejder Ediz IŞIK