Diyarbakır Sanat Sokağı'ndaki metruk bina korku saçıyor! Diyarbakır Sanat Sokağı'ndaki metruk bina korku saçıyor!

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 21 Ağustos günü merkez Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesinde bulunan kuran kursundan çıktıktan bir daha evine dönmeyen Narin Güran’a (8) ilişkin açıklama yaptı.

Tanrıkulu, 16 gündür kayıp olan Narin’in akıbeti hakkında yetkili mercilerin kamuoyuna bilgi vermesi çağrısında bulunarak şu ifadeleri kullandı:

NARİN’İN SORUŞTURMASI HAKKINDA KAMUOYU BİLGİLENDİRİLMELİ
“Şehrimizde böyle bir olayın yaşanmış olması hepimizi çok derinden üzdü, üzmeye de devam ediyor. Narin’in akıbeti konusunda henüz bir bilgi yok. Basına konulan yasak var Ama 8 yaşındaki bir çocuğun Diyarbakır’ın neredeyse orta yerinde yanı başındaki bir yerleşim yerinden bu şekilde kaybolmuş olmasının akıbeti hakkında 15 gündür güvenlik güçlerinin kamuoyu adına sıcak bir bilgi paylaşmamış olması üzüntüyle takip ediyorum. Diyarbakır’da gündüz vakti bir çocuğun kaybolmuş olması akıbetinden yaklaşık 15 gündür haber alınmamasını ben kabul etmiyorum. 

SORUŞTURMADA SPEKÜLASYONLAR ARTIYOR
Teknolojinin bu kadar geliştiği bir ortamda, bu imkanlar içerisinde 8 yaşındaki bir çocuğun akıbetinin bilinmemesini kabul etmiyorum, doğru değil. Soruşturmanın gizliliği noktasında hükümler var, zaman zaman buna başvurulur. Sadece Diyarbakır’ın değil, bütün Türkiye kamuoyununun hassasiyetle takip ettiği bir olayla ilgili olarak, soruşturmanın gizliliğine karar verildiyse en azından soruşturma makamları zaman zaman kamuoyunu bilgilendirilecek açıklamalar yapmalı. Bunun da yapılmamış olmasını da ben doğru bulmuyorum. Kamuoyunun kafasındaki sorular şeffaf yürütülmediği için birçok spekülasyona da açık hale gelir.

CUMHURİYET BAŞSACILIĞI ARALIKLARLA AÇIKLAMA YAPABİLİR
Mutlaka akıbeti noktasında ilk günden itibaren bir bilgiye ve bir delile ulaşılması lazımdı. Basına kapalı olarak yürütülen soruşturmada kamuoyunun beklentisi en azından Cumhuriyet Başsavcılığının aralıklarla basına yapacağı açıklamalarla giderilebilirdi. Bu üzüntümüzü bu şehir adına sizlerle paylaşmak istiyorum.
 

Muhabir: Remziye ÇELİK