Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan Resmi Gazete’de atama kararları yayımlandı. Atama kararlarında birçok şehrin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne değişim yaşandı. Aralarında Diyarbakır’ın da olduğu 29 ile yeni Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü atandı.

Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü-Aydın Polat

Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre geçtiğimiz yıl Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevine atanan Aydın Polat Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne asaleten atandı.

Kararnameyle Aile ve Sosyal Hizmetler Mardin İl Müdürlüğüne ise eski Diyarbakır İl Müdürü, bir süredir Mardin İl Müdürlüğünü vekaleten sürdüren Muzaffer Akçam atandı.

AYDIN POLAT KİMDİR?
1968 yılında Elazığ Palu’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Bingöl’de tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünden mezun oldu. Bingöl Şehit Mustafa Gündoğdu İlkokulu’nda Sınıf öğretmeni olarak göreve başladı. Ankara Bingöl İli ve İlçeleri Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği yönetim kurulu üyeliği ve başkan vekilliği görevlerinde bulunan İl Müdürü, iyi derecede İngilizce bilmektedir. 16 Kasım 2020 tarihinde Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak atanan Polat daha sonra 2023 yılında Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne atandı. Aydın Polat son olarak Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevine atandı. Aydın Polat  evli ve üç çocuk babasıdır.

Erdoğan'ın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bölgedeki il müdürlüklerine yaptığı atamalar ise şu şekilde:

Diyarbakır: Elazığ İl Müdürü Aydın Polat
Mardin: Diyarbakır İl Müdürü Muzaffer Akçam
Adıyaman: Hasan Bilici
Antalya: Malatya İl Müdürü Galip Sökmen
Batman: Mehmet Zeki Eryarsoy
Bingöl: Muş İl Müdürü Abdulbari Aksoy
Iğdır: Selçuk Akgül
Kayseri: Gaziantep İl Müdürü Mustafa Yıldırım
Van: İsmetullah Altun

Kaynak: Haber Merkezi