Mezopotamya’nın kalbi, uygarlığın başkenti olan 12 bin 500 yıllık Diyarbakır’a gelen yerli ve yabancı turistler en çok “Diyarbakır’da hediyelik ne alınır?” sorusuna cevap aramaya çalışıyor. Mücadele Gazetesi olarak sizlere, Diyarbakır’da hediyelik ne alınır, sorusuna cevap aradık.

Diyarbakır, özellikle eski kent çarşılarında kaybolup, hepsi el yapımı birbirinden güzel yemenileri, kumaşları, bakır işlemeli gereçleri, hiçbir yerde bulamayacağınız ipek kumaşları, özel dokuma kilim ve halıları sedef kakması ürünleri satın alacaksınız.

Diyarbakır’da ücretsiz otobüs kartı dolandırıcılığı! Aman dikkat Diyarbakır’da ücretsiz otobüs kartı dolandırıcılığı! Aman dikkat

DİYARBAKIR’DAN NE ALINIR?

Güneydoğu’nun en önemli ayaklarından birini Diyarbakır oluşturuyor. Merkezi konumda olması ve görülmeye değer güzellikleri ile Diyarbakır’a geldiğinize pişman olmayacaksınız. Ayrıca Diyarbakır hediyelik eşya seçeneklerinizi soracak olursanız;

Diyarbakır Hasırı Nedir Diyarbakır Hasırı Kullanım Alanları Nelerdir

Hasır bilezik,

Kiniş gerdanlık,

Gümüş işlemeli nalın,

Dokuma halılar,

Örgü peynir,

Diyarbakır peynir çeşitleri gün yüzüne çıktı!

Suriye kumaşları,

Burma Kadayıf,

Çanak Çömlek,

Buzdolabı magnetleri,

Altın takılar,

Diyarbakır Burma Kadayıfı Nasıl Yapılır İşte Tarifi

Siz de yöresel hediyelerinizi alıp gezinizi ölümsüzleştirebilirsiniz. Kendi listenizi oluşturabilir, otobüsünüzden iner inmez çarşılara adım atabilirsiniz.

Muhabir: Devrim AKTÜRK