Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 23-24 Ekim’de gerçekleşecek olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak toplantısı için ulusal ve uluslararası 30’a yakın büyükşehir belediyesi başkanları ve eş başkanları ile yöneticileri Diyarbakır’a geldi. 

Gram altın Diyarbakır’da her gün yeni rekorunu kırıyor! Gram altın Diyarbakır’da her gün yeni rekorunu kırıyor!

Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır’a gelen konuklar için kentin tarihi ve kültürel mekanlara yönelik bir gezi etkinliği düzenledi. 

Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı Turizm Şube Müdürlüğü rehberleri, gezi etkinliğinde konuklara İngilizce ve Arapça Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel mekanları hakkında bilgi verdi. 

Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ve personelinin eşlik ettiği konuklar, sırasıyla İçkale, Hz. Süleyman Camisi, Surp Giragos Kilisesi, Dört Ayaklı Minare, Hasan Paşa Hanı, Ulu Cami, Çarşiya Şewitî, Dengbêj Evi ve Cemil Paşa Konağı’nı gezdi.

EŞ BAŞKANLAR RESEPSİYONDA KONUKLARLA BİR ARAYA GELDİ

Konuklar daha sonra Cemil Paşa Konağı’na geçti. Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, konakta verilen resepsiyonda konuklarla bir araya gelerek sohbet etti.

Kaynak: Haber Merkezi