Vali-Mülkiye Başmüfettişi Murat Zorluoğlu, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Diyarbakır Valiliği görevine getirildi. Zorluoğlu daha önce Elazığ ve Van Valiliği görevlerinde bulunmuş, 2018 yılında yapılan yerel seçimlerde Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı seçilmişti.

Tanrıkulu Diyarbakır’a seslendi

Diyarbakır Valiliği Narin’in mezarını yaptırdı Diyarbakır Valiliği Narin’in mezarını yaptırdı

DİYARBAKIR’A KAYYUM SİNYALİ
Murat Zorluoğlu’nun Van’da kayyum olarak görev yapması ve ardından AK Parti’den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmesi sosyal medyada Diyarbakır’a kayyum olarak atanacağı iddialarını beraberinde getirdi. Sosyal medya hesabından Vali Zorluoğlu’na başarılar dileyen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da, “Umarım olası bir "kayyum atamasının" ön hazırlığı değildir” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Vali Murat Zorluoğlu

DİYARBAKIR VALİSİ MURAT ZORLUOĞLU KİMDİR?
Murat Zorluoğlu, 1971 yılında Ankara’nın Haymana ilçesinde doğdu. Zorluoğlu, İlkokulu memleketi olan Trabzon'un Çaykara ilçesinin Kumlu Köyü İlkokulunda, ortaokulu Trabzon İmam Hatip Lisesinde, liseyi İstanbul- Hayrullah Kefoğlu Lisesinde, yükseköğrenimini ise 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

İŞ HAYATI
Mülki idare amirliği mesleğine 1994 yılında Trabzon kaymakam adayı olarak başladı. Kaymakam adaylığına müteakip 1997–1999 yıllarında Mersin Gülnar Kaymakamlığı; 1999–2003 yıllarında Bingöl Genç Kaymakamlığı; İnceleme ve Soruşturma Daire Başkanlığı ve Mevzuat ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü. İş hayatından bazıları sırasıyla

2015 - 2017 Elazığ Valiliği
2017 - 2018 Van Valiliği ve Van büyükşehir belediye başkanlığı
2019 - 2024 Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı
2024 - Diyarbakır Valiliği

Kaynak: Haber Merkezi