Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Gezen sinema bu kez Diyarbakır'da Çermiklilerle buluştu Gezen sinema bu kez Diyarbakır'da Çermiklilerle buluştu

Diyarbakır ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. Bu su yapılarından biri de yakın zamanda yapımına başlanılan Çermik Kale Barajı.

13 BİN 942 KİŞİYE EK İSTİHDAM
Diyarbakır Çermik Kale Barajı'nda çalışmaların devam ettiğini belirten Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, barajın tamamen bitirilip hayata geçirilmesi ile birlikte 139 bin 420 dekar tarım arazisi sulanacak olup milli ekonomiye yılda 1.185 Milyar Türk Lirası katkı ve 13 bin 942 kişiye ek istihdam sağlanacaktır.

ÇERMİK OVASININ SULANMASI HEDEFLENİYOR
Çermik Kale Barajı 77 metre yüksekliğinde olup 183,49 milyon metreküp su depolama hacmi bulunmaktadır. Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde olan barajın tamamlanması ile Çermik Ovasının sulanması hedeflenmektedir.

Genel Müdür Mehmet Akif Balta; “Çermik Kale Barajı’nın 1,07 milyon metreküp hacimli gövde dolgusunun tamamı, su alma tüneli, baraj gövdesi, vana odası ve ön yüz beton kaplama imalatları tamamlanmıştır. Sağ ve sol sahil memba yamaç kaplama beton imalatları ve enjeksiyon imalatları devam etmekte olup fiziki gerçekleşme oranımız ise yüzde 91’dir” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi