Diyarbakır’da hazineye ait 9 tarla kiraya verilecek! Diyarbakır’da hazineye ait 9 tarla kiraya verilecek!

Bağlar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, halkın yeşil ve sosyal alan talebi üzerine harekete geçerek, Bağcılar Mahallesi Ahmet Kaya Caddesi üzerinde 23 bin 429 metrekarelik alanda park çalışmasına başladı.

“Kolektif Yaklaşım Konsept Parkı” çalışması yapan Müdürlük, “Birlikte Yap Hareketi” ile mahalle sakinlerinin ihtiyaç ve gereksinimlerini tasarıma teşvik etmek ve aidiyet hissetmesiyle rekreasyon alan tasarlamak amacıyla halkın talep ve ihtiyaçlarının belirleyeceği bir projeyi hayata geçirdi.

Çalışmanın hedefleri ise, her kitleye hitap edecek, doğayla bütünleşecek, sürdürülebilir, işlevsel, ergonomik, erişilebilir rekreasyon alan oluşturmak.

KAREKOD UYGULAMASI İLE TALEPLER ALINIYOR
Park ve Bahçeler Müdürlüğü bu kapsamda karekod uygulaması ile halkın taleplerini aldı. Alanın girişinde ve çevresinde bulunan tabeladan karekod sistemiyle talepler alınmaya devam ediyor. Parkın tesviye çalışması da bugün Eş Başkanlar Leyla Ayaz ve Siraç Çelik ile Eş Başkan Yardımcısı Reşat Yücel, birim müdürleri ve meclis üyelerinin katılımıyla başladı.

“PARKIMIZ HALKIN TALEPLERİNE GÖRE OLUŞTURULACAK”
Eş Başkanlar yaklaşık 24 bin metrekare alanda oluşturulacak park için Park ve Bahçeler Müdürü Ulaş Birtane’den bilgileri alarak, alanda inceleme yaptı. Mahalle sakinleri ile de bir araya gelen Eş Başkanlar, halkın taleplerini dinleyerek, parkın içeriğinin ve isminin de bu doğrultuda şekilleneceğini vurguladı. Karekod uygulamasının yanı sıra ev ev yapılacak görüşmelerde de mahalle sakinlerinin önerileri alınacak.

Kaynak: Bülten