Diyarbakır Tavşantepe köyü imamı hakkında yeni gelişme! Diyarbakır Tavşantepe köyü imamı hakkında yeni gelişme!

Yenişehir Belediye Eş başkanı Mehmet Ergün, 1 Eylül Dünya Barış Günü (yarın) vesilesiyle Yenişehir ilçede, DEM Parti ve DBP’li yöneticiler ile birlikte bildiri dağıtarak Diyarbakır halkını 1 Eylül Barış yürüyüşüne davet etti.

Yurttaşların sıcak ilgisi ile bildiri çalışmaları yapılırken, eş başkan Mehmet Ergün, “Ortadoğu’da yaşanan savaşların yarattığı acılar, kayıplar ve yıkımların neden olduğu karanlık tablo bir kez daha barışın kutsallığını ve barış mücadelenin önemini göstermektedir. Barışa hizmet; insanlığa, doğaya, huzura, en önemlisi de çocuklarımızın bugününe ve yarına hizmettir. Bu nedenle dünyanın tüm barışseverleri gibi Tüm Amed halkını 1 Eylül Dünya barış gününde birlikte barış için tek ses olmaya davet ediyoruz. İnsanlık için kutsal olan barış, en çok da kültürler beşiği olan Diyarbakır’a yakışır” derken barışın her zamankinden önemli ve anlamlı olduğunu belirtti.

Ergün, onurlu bir barış ve eşitliğin topraklarımızda filizlenmesi için, barış şarkılarını haykırmak için Dağkapı’ya yapılacak yürüyüşe tüm halkı davet ederek, milyonların barış talebini ve sesini güçlü bir şekilde yükseltme çağrısında bulunarak 1 Eylül Dünya Barış Gününde, barış ve kardeşliğin sesi olunması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: Bülten