Merkez Sur ilçesinde doğuştan 3 bacaklı olarak doğan engelli kediye esnaf seferber olup karnını ve ihtiyaçlarını gideriyor. 

KEDİYE DEDESİNİN İSMİNİ KOYDU
Melik Ahmet Caddesi güzergahında bulunun bir lokanta engelli kediye “Kazım” ismini koydu. Lokantada çalışan ve ona sürekli bakan kişi dedesinin ismini koyduğunu söyledi. Dedesini sevdiğini söyleyen esnaf kediye olan bağlılığından dolayı dedesinin ismini koyduğunu ifade etti.

YAVRULARI SAĞLIKLI
3 bacaklı olarak dünyaya gelen kedinin birden fazla yavrusu da olduğu söylendi. Yavru kedilerin ise hiçbir sağlık sorununun olmadığı söylendi. 

Karpuz, nar ve daha nicesi! İşte Diyarbakır’ın meşhur meyveleri Karpuz, nar ve daha nicesi! İşte Diyarbakır’ın meşhur meyveleri

“KAZIM’A PROTEZ TAKILABİLİR”
Mücadele gazetemize konuşan lokanta esnafı; “Kediye Kazım ismini koyduk. Bu bölgedeki esnaflar olarak Kazım’ı çok seviyoruz. Buradaki tüm esnaflar kediye olan ilgisini her zaman gösteriyor. Bizde her gün kediye ciğer veriyoruz. Biz Diyarbakırlılar nasıl ciğeri çok seviyorsak kedilerimizde ciğerden vazgeçemiyor. Kazım’ın doğuştan engeli var, 3 ayaklı olarak doğdu. Bu engeli yüzünden yürümekte biraz zorlanıyor. Kazım’a bir Protez bacak takılabilir. Yetkiler yardım etmek isterse eğer adresimiz belli. Kazım’ın sağlığına kavuşması için yetkililer yardımcı olursa seviniriz. Umarım hem bizim hem de Kazım’ın sesi olursunuz” Diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL