Büyükşehir Belediyesi, 25 Eylül-1 Ekim arasında kutlanan İtfaiye Haftası nedeniyle öğrencilere yönelik teorik ve pratik eğitimler verdi.

60 EĞİTİM KURUMUNDAN ÖĞRENCİLER AĞIRLANDI
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kayapınar Grubunda, 60 eğitim merkezinde eğitim ve öğretim gören öğrencilere yönelik yangın eğitimleri düzenlendi. Etkinliklerde öğrencilere teorik ve pratik eğitim verildi, yangınları önleme konusunda alınacak tedbirler anlatıldı.

Diyarbakır Büyükşehir’den “6 ay ücretsiz ulaşım” açıklaması! Diyarbakır Büyükşehir’den “6 ay ücretsiz ulaşım” açıklaması!

Çocukların eğlenerek öğrenmesinin hedeflendiği eğitim kapsamında öğrencilere itfaiye ekipmanları ve yangın söndürme araçları tanıtıldı.

40 OKULDA YANGINA MÜDAHALE EĞİTİMİ
İtfaiye personelince 450 Evler Kreş ve Gündüz Bakımevinde öğrencilere yangına müdahale konusunda düzenlenen eğitim programında teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

İtfaiye Haftası kapsamında şu ana kadar kent merkezi ve ilçelerde toplamda 40 okulda ve Lice’deki Gençlik Merkezinde bilgilendirme eğitimleri düzenlendi. 

KATI, SIVI VE GAZ SINIFI YANGINLARA MÜDAHALEDE PRATİKLER YAPILDI
Hafta boyunca 50 bin öğrenciye eğitim verilen eğitimlerde “Yangın çıkış nedenleri, yangının çıkmaması için yapılması gerekenler ve alınacak önlemler, yangınla karşılaşılınca yapılması gerekenler, itfaiyenin görevleri” hakkında öğrenci ve öğretmenlere ayrıntılı bilgi verildi.

Yangınlarda kullanılacak araç-gereçler hakkında öğrenci, öğretmen ve çalışanlara bilgi veren eğitmenler, katı, sıvı ve gaz sınıfı yangınlara müdahale şekillerini pratik olarak uyguladı.

7 KAMU KURUMUNDA TATBİKAT
İtfaiye Daire Başkanlığınca etkinlikler kapsamında aralarında hastanelerin de bulunduğu 7 kamu kurumunda eğitim verilerek tatbikatlar yapıldı.

İtfaiye Daire Başkanlığı, yıl boyunca yangınlara dikkat çekmek amacıyla eğitim faaliyetlerine devam edecek.

Kaynak: Bülten