Merkez Bağlar ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesini 1973 yılından beridir yani tam 51 yıldır Özkaplan ailesi yönetiyor. Mahallede onlardan başka kimse muhtar adayı olmuyor. 

“51 YILDIR BU MAHALLEYİ BİZİM AİLE YÖNETİYOR”
2024 muhtarlık seçimlerinde dördüncü kez kazanan Yeniköy Mahalle muhtarı Mehmet Özkaplan dördüncü kez kazanmasının sebebi kimsenin mahallede aday olmamasıdır. Peki, nedeni nedir? Mücadele’ye konuşan Yeniköy Mahalle Muhtarı Mehmet Özkaplan nedenini şu ifadelerle anlattı; “1973 yılından beridir bu mahallede kimse muhtar adayı olmadı. Sadece bizim aile aday oluyor. Dedem ilk kez 1973 yılında muhtar olmuştu. Uzun süre baktıktan sonra dedem vefat etti. Bu süre zarfında kimse aday olmamıştı. Sonra mahalleliler babamın aday olmasını istediler. Babamda uzun yıllar Yeniköy Mahallesinde hizmetler verdi. Ne yazık ki babamı kaybettik. Babamdan sonra amcam bir dönem yaptı sonra amcam bırakıp ben aday oldum. 

Diyarbakır, kampçılar için cazibe merkezi haline geldi! Diyarbakır, kampçılar için cazibe merkezi haline geldi!

“İŞİMİZİ DOĞRU YAPTIĞIMIZ İÇİN BAŞKASI ADAY OLMUYOR”
20 yıldır bu mahalleyi yönetiyorum. Dededen toruna gelen bir serüven oldu. Mahalleliler bize güveniyor bizleri seviyorlar. Yıllardan beridir o yüzdende başkası aday olmuyor. Bizim aileden başka burayı yöneten olmadı. İşimizi temiz yapıyoruz. Sabahın erken saatlerinde kalkıp mahallemiz için ne gerekliyse yapmaya çalışıyorum” dedi.

Muhabir: Abdullah AKYOL