Yusuf Yetiş’in haberine göre merkez Sur ilçesinde yer alan Cami Kebir Mahallesi’ndeki Müze Sokak’ta 60 yılı aşkın süredir ayakkabı tamiri ve imalatı yapan 76 yaşındaki Mehmet Emin İpek, meslek aşkıyla takdir topluyor. Genç yaşta başladığı ayakkabı tamirciliği mesleğini büyük bir sevgiyle sürdüren Mehmet Emin Usta, “60 yıldır ayakkabı tamiri ve imalatı yapıyorum. Bu meslek benim hayatımın bir parçası oldu. Gelen müşterilerimle aramda güçlü bir bağ oluştu, işimi her zaman zevkle yaptım” dedi.

Sadece Diyarbakır’dan değil, çevre illerden ve hatta yurt dışından bile sipariş aldığını söyleyen İpek, haftalar süren emekle sıfırdan ayakkabı üretimi yaptığını belirtti.

SAĞLIĞINA VE SANATINA ŞÜKREDİYOR

Emin Usta, sağlığının yerinde olmasının kendisi için en büyük şans olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti; “Benimle aynı dönemde bu mesleğe başlayan birçok arkadaşım ya hastalandı ya da işi bıraktı. Allah’a şükür ben sağlıklıyım ve işimi yapmaya devam ediyorum”

Sur’un ara sokaklarında yer alan küçük atölyesinde ayakkabılara yeniden hayat veren İpek, sanatını seven insanların farklı şehirlerden geldiğini ve sipariş verdiklerini ya da ayakkabılarını tamir ettirdiklerini ifade ediyor.

HAYVANSEVERLİĞİYLE DE TANINIYOR

Diyarbakır’ın gözde parkı yok ediliyor! Diyarbakır’ın gözde parkı yok ediliyor!

Mehmet Emin İpek, sadece mesleğiyle değil, hayvanseverliğiyle de gönülleri fethediyor. Yaklaşık on kedinin bakımını üstlenen İpek, özellikle gebe kedilere doğum yapana kadar özenle bakıyor. Kedileri için adeta bir sığınak haline gelen atölyesi, mahalle sakinleri tarafından da takdir ediliyor.

DİYARBAKIRSPOR AŞIĞI VE MAHALLENİN ÖĞRETMENİ

Diyarbakırspor’a olan sevgisiyle bilinen Emin Usta, “Her maçına gitmişimdir,” diyerek takımıyla olan bağını dile getiriyor. Mahalledeki çocuklar da Emin Usta’ya büyük bir sevgi beslemelerinin yanı sıra, ona “Sen de bir öğretmensin, Emin Usta!” diyerek hazırladıkları resimleri atölyesinin duvarlarına asıyor.

Mehmet Emin İpek’in meslek aşkı, hayvan sevgisi ve mahalle kültürüne kattığı değer, onu sadece bir ayakkabı ustası değil, aynı zamanda Diyarbakır’ın yaşayan bir efsanesi haline getiriyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ