Resmi X (twitter) hesabından “Diyarbakırlı genç kardeşlerim adına DEM’li Büyükşehir Belediye Başkanına soruyorum!” başlıklı açıklamasında AK Partili Raşit Ocak, “Bugün, Diyarbakır’da binlerce genç KPSS önlisans sınavına girmek için yola çıktı. Bu sınav, gençlerimizin geleceğini şekillendiren, yıllarca verdikleri emeğin karşılığını almayı umdukları bir dönüm noktasıdır. Ancak, Büyükşehir Belediyesi’nin ihmal ve yetersizliği nedeniyle, bu önemli günde bile gençlerimiz yalnız bırakıldı” diyerek, belediye yönetimini eleştirdi.

"OTOBÜS YETERSİZLİĞİ NEDENİYLE SINAVA YETİŞEMEYENLER OLDU"
Diyarbakır Büyükşehir Belediye otobüslerinin sınav günü yeteri sayıda hizmet vermediğini sert sözlerle eleştiren AK Partili Ocak, şu ifadeleri kullandı:

Narin cinayetinde oklar ağabey Enes Güran'a mı döndü? Narin cinayetinde oklar ağabey Enes Güran'a mı döndü?

“Sabahın erken saatlerinde sınava yetişmeye çalışan hemşehrilerimiz, otobüs duraklarında saatlerce beklemek zorunda kaldı. Belediye otobüslerinin yeterli sayıda hizmet vermemesi nedeniyle, birçok vatandaşımız sınavlarına geç kalma riskiyle karşı karşıya kaldı, hatta bazıları sınava dahi yetişemedi. Bu kabul edilemez bir durumdur!

Bizler genç kardeşlerimiz adına olarak soruyoruz: Gençlerimizin sınavına ulaşamamasının hesabını kim verecek? Bu tür önemli günlerde bile vatandaşlarına hizmet sunamayan bir yönetim, bu şehre ne kazandıracak? Yerel yönetim, vatandaşın en temel haklarından biri olan ulaşım hizmetini bile layıkıyla yerine getiremiyorsa, diğer hizmetlerde nasıl bir güvence sunabilir?

"BELEDİYENİN İHMARKARLIĞI VE PLANSIZLIĞI"
Ocak, eleştirilerinin devamında sözlerini şöyle sürdürdü:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, halkın ihtiyaçlarına ve taleplerine duyarsız bir yönetim sergilediği bir kez daha açıkça görülmüştür. Gençlerimizin geleceklerini belirleyecek bu önemli sınavda yaşadıkları mağduriyet, yerel yönetimin ihmalkârlığının ve plansızlığının bir sonucudur.

Bizler, halkımızın yanında durmaya devam edeceğiz. Yerel yönetimin bu tür ihmallerini dile getirmeye, bu hataların tekrarlanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamaya kararlıyız.

Son olarak, yaşanan bu mağduriyetin vicdanlarda nasıl bir yer bulacağını, kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi