Diyarbakır’da kendisinden boşanan eşinden intikam almak için sosyal medya hesabı üzerinden açtığı sahte bir hesapta kayınbiraderine sigara bıraktırma ilacı diye zehir içirip öldüren Hüseyin Sarı’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını Yargıtay onadı.

Sözcü’nn haberine göre, Hüseyin Sarı duygusal ilişki yaşadığı “Hilal Acet” adlı sosyal medya hesabını kullanan Nudem Y. aracılığıyla eski kayınbiraderi Murat Duman’a arkadaşlık isteği gönderdi. İsteği kabul eden Murat Duman, kendini bayan olarak tanıtan eski eniştesi olduğundan habersiz iletişimini sürdürdü. 

Ardından eniştesinin ayarladığı başka bir kadınla daha sosyal medya üzerinden iletişim kuran Murat’ın sigara tiryakisi olduğunu bilen eniştesi, “Sana tamamen bitkisel karışım ve hiçbir yan etkisi olmayan ilaç yollayacağım. İçersen sigarayı kısa sürede bırakırsın” dedi. 

ZEHİRLİ KİMYASAL YOLLADI
Eniştesinin ayarladığı Seda B. adlı kadınla buluşan Murat Duman iki poşet içindeki ilacı teslim aldı. İlacı içen Murat fenalaşınca tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. 

Yaşlı çift, evlerinin yanışını gözyaşlarıyla izledi Yaşlı çift, evlerinin yanışını gözyaşlarıyla izledi

Murat’tan alınan örnekler İstanbul Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Dairesi'ne gönderilince korkunç gerçek açığa çıktı.

Bitkisel sigara bıraktırma ilacı diye içtiği maddenin öldürücü kimyasal olduğu belirlendi. 
Polis olayın cinayet olabileceği ihtimali üzerine Murat’ın sosyal medya hesaplarını mercek altına alırken, geriye dönük telefon HTS kayıtlarını da inceledi. “Hilal Acet” adlı hesap incelendiğinde Nudem Y. adlı kişiye ait olduğu belirlendi.

Bu kişinin de Hüseyin Sarı ile 1000 adet telefon görüşmeleri ortaya çıktı. HTS kayıtlarında ilacı teslim eden Seda B.’nin de Hüseyin Sarı ile görüşmeleri tespit edildi. 

Hüseyin Sarı’nın eşinden boşandığı için intikam amaçlı kayınbidarine tuzak kurduğu anlaşılınca Hüseyin Sarı ile Seda B. ve Nudem Y.’ye “İştirak halinde tasarlayarak öldürme” suçundan dava açıldı.


 
FRANSA'YA KAÇARKEN YAKALANDI
Ağır ceza mahkemesinde tutuklu yargılanan ve sahte kimlikle İstanbul havaalanından Fransa’ya kaçmak isterken yakalanan Hüseyin Sarı, “Ölenin ablasıyla bir yıl evli kaldık. Nudem Y. duygusal ilişki yaşadığım kız arkadaşımdır. Murat’ı aramasını ben söyledim, Murat’ın öldüğünü ben 15 gün sonra öğrendim. Seda’ya ilaç verip Murat’a teslim etmesini istemedim. Benim olayla ilgim yok” dedi.

İNDİRİMSİZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
Mahkeme, eşinin doğum gününde kayınbiraderine sosyal medya üzerinden tuzak kurup onu zehirleyerek öldüren Hüseyin Sarı’yı tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı.

Yargıtay, kayınbiraderini zehirleyeceğinden haberi olmayan ve sanık Hüseyin tarafından kullanıldıkları anlaşılan iki kadına da verilen beraat kararlarını onadı.

Kaynak: Sözcü