Karadeniz'de korkutan deprem! İstanbul'da da hissedildi Karadeniz'de korkutan deprem! İstanbul'da da hissedildi

Nevşehir'de polise başvuran bir vatandaş, Endonezya'ya kayıtlı bir numara ile whatsapp üzerinden "görev tamamlayarak para kazanmak ister misin" şeklinde kendisine mesaj geldiğini, kabul etmesi üzerine bazı uygulamalardaki işletmelere yorum yapılması karşılığında 50 lira verileceğini söyleyip yapılan görevler sonrası kendi hesabına para gönderildiğini anlattı.

Diyarbakır Berber Çete Lideri Gözaltı Polis

BERBER DÜKKANINI OFİSE ÇEVİRDİ: KRİPTOYA AKTARILDI
Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin soruşturmasında; il genelinde aynı yöntemle 13 kişinin toplam 811 bin lira dolandırıldığını belirlendi. Şebekenin dolandırıcılıkla elde ettiği parayı, 5 ayrı banka hesabından geçirdikten sonra kripto borsasına sokup kripto varlık satın aldığını, kripto varlıkları da başka kripto cüzdanlara, oradan da kullanıcısı bulunmayan soğuk cüzdanlara transfer ettikleri saptandı. Dolandırıcılık şebekesinin; Diyarbakır'da berber olan M.D.Ş. tarafından berber dükkânının üst katındaki ofisten yönetildiği ve birçok aile üyesinin de şebekede rol aldığı saptandı.

92 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
16 aylık çalışmanın ardından Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde siber suç örgütüne yönelik 19 ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda toplamda 1 milyar 200 milyon lira suç geliri elde ettikleri tespit edilen 92 şüpheli gözaltına alındı.

Kaynak: Sabah