Türkiye’de son yıllarda yükselen araç fiyatları geçtiğimiz üç dört aylık periyotta sert bir düşüş yaşamış, yıllar sonra yükselme trendi noktalanmıştı. Araba fiyatlarının düşmesinde sıfır araçların piyasaya kampanyalı bir şekilde girmesinin yanı sıra Ticaret Bakanlığı tarafından atılan adımlar ve Resmi Gazete’de yürürlüğe giren kararların yanı sıra faiz oranlarında yaşanan yükselişler de düşüşleri beraberinde getirmişti. Peki araba piyasasında hangi karar uzatılmıştı?

Salim Güran’ın Galip Ensarioğlu'nu ziyaret ettiği ortaya çıktı! Salim Güran’ın Galip Ensarioğlu'nu ziyaret ettiği ortaya çıktı!


ARABA ALACAKLAR İÇİNDİ ŞİMDİ MOTOSİKLETLERİ DE KAPSIYOR
Araba alım satım işlemleri için Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olan altı bin kilometre ve altı ay kuralı ikinci kez uzatılarak 1 Temmuz 2024 tarihine kadar devam etme kararı almıştı. Şimdi karara dair yeni bir gelişme daha yaşandı. Buna göre yalnızca ikinci el araba alım satım işlemlerinde değil; aynı zamanda motosikletlerin pazarlama ve alım satım işlemlerinde de altı ay altı bin kilometre düzenlemesi getirildi. Motosiklet fiyatlarının da bu şekilde kontrol altına alınması hedeflenirken karar önümüzdeki Temmuz ayına kadar geçerliliğini koruyacak.
Uzman isimler karardan memnun olduğunu belirtirken araba fiyatlarında yaşanan bu gelişmeler araba alacak vatandaşlar içinde olumlu bir gelişme olarak kaydedildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da konuya ilişkin hem konut fiyatları hem de araba fiyatlarıyla ilgili açıklama yapmış, kontrol altına alındığını ve fiyatların düştüğünü ifade etmişti.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Mücadele Gazetesi