Ağustos ayına dair ikinci el araba ilanlarının aylık fiyat endeksi incelendi. Araç satış platformu, Ağustos ayında ikinci el araç ilanlarının aylık fiyat endeksini inceledi. Fiyatlarda bir ilkin gerçekleştiği ortaya çıktı.

SIFIR ARAÇLARDAKİ KAMPANYALAR İKİNCİ ELİ DÜŞÜRDÜ!

Diyarbakır’da evleri hasarlı gerekçesiyle yıkıldı: Sokakta kalacağız! Diyarbakır’da evleri hasarlı gerekçesiyle yıkıldı: Sokakta kalacağız!

2020’den bu yana sürekli artış gösteren araç fiyatları özellikle yeni yılla beraber düşüş yaşamaya başladı. Sıfır otomobil fiyatlarında yaşanan kampanyalar ve yüksek fiyatları önlemeye yönelik düzenlemeler, ikinci el araç fiyatlarını düşürdü.

İkinci el otomobil fiyatları reel olarak en düşük seviyesini gördü.

İLAN SAYILARI NE KADAR?

Ağustos ayında ortalama ilan fiyatları 680 bin liralarda olurken beş yaşına kadar olan araçların ilan sayısında yüzde 2,4’lük bir artış ortaya çıktı. Otomatik vitesli araçların ilanları ise yüzde 6 oranında arttı.

İkinci El Araç Piyasası Gözünü Buraya Dikti! (2)

EN FAZLA RASTLANAN ARAÇLAR HANGİLERİ?

Ağustos ayı ilanlarında en sık rastlanılan araçlar, Fiat, Renault, Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Citroen ve Honda oldu. Model bazında ise en çok görülen otomobil modelleri Clio, Astra, Megane, Focus, Corolla, Egea, Civic, Polo, Passat ve Corsa olarak sıralandı.

YARIM MİLYONLUK ARAÇLARIN İLANI DÜŞTÜ!

500 bin lira seviyelerinde olan araçların ilan oranı, Temmuz ayına göre Ağustos’ta yüzde 2,8’lik bir düşüş yaşadı. 1 milyon lira üzeri araçlarda ilan oranı yüzde 3,2 arttı.

Kaynak: Haber Merkezi