Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü, atık malzemelerden kostüm tasarımı konulu bir workshop düzenleyerek, katılımcılara yaratıcılıklarını geliştirme fırsatı sundu. Etkinliğin atölye lideri, Devlet Tiyatroları Baş Dekoratörü ve Sanat Teknik Müdürü Hakan Dündar oldu.

Diyarbakır esnafı Kültür Yolu Festivali’ne ilişkin konuştu Diyarbakır esnafı Kültür Yolu Festivali’ne ilişkin konuştu

Hakan Dündar, workshop hakkında şunları söyledi: "Bu çalışmada, kullanılma amacı dışında atık malzemeleri değerlendirerek kostüm tasarımı yapıyoruz. Kağıt tabaklar, pipetler, pet şişeler ve ambalaj kağıtları gibi çeşitli malzemeleri kullanarak yaratıcı kostümler ortaya çıkarıyoruz. Amacımız, katılımcıların atık malzemelere farklı bir gözle bakabilmelerini sağlamak, yaratıcılıklarını geliştirmek ve tasarım özgürlüklerini artırmaktır."

Dündar, daha önce İstanbul Tiyatro Festivali, Mimar Sinan Üniversitesi, Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü ve Antalya Olgunlaşma Enstitüsü ile benzer workshoplar gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu çalışmalardan çıkan eserlerle güzel sergiler açtık. Buradan da yaratıcı ve etkileyici bir sergi çıkmasını ümit ediyorum” dedi.

Okul Müdürü Ufuk Yakut ise etkinliğin önemine değinerek, "Bu tür workshoplar, bireylerin hem sanatsal yönlerini geliştirmelerine hem de sürdürülebilirlik bilincine katkı sağlamaktadır. Atık malzemeleri kullanarak sanat üretmek, hem çevresel bir mesaj taşıyor hem de yaratıcılığı teşvik ediyor" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi