Kış yemeklerinin vazgeçilmez lezzetlerinden kurutmalık sezonu, havaların ısınması ile başladı. Hasadı yapılan sebzeler, içleri çıkarıldıktan sonra iplere dizilerek güneşin hakim olduğu yüksek tepelere kurulan üçgen şekilde hazırlanan tahtalara asılarak kurumaya bırakılıyor. 10-15 gün boyunca güneş altında bekletilen sebzeler tamamen kuruduktan sonra toplanıyor. Kurumasının ardından paketlenerek tüketime ve satışa hazır hale getirilen sebzeler, Türkiye'nin yanı sıra birçok ülkeye ihraç ediliyor.

Diyarbakır’da demlik çay dayatması: Almayan içemez! Diyarbakır’da demlik çay dayatması: Almayan içemez!

Diyarbakır’da da kurutmalık sezonu başlarken kadınlar semt pazarlarına akın etmeye başladı. Patlıcan biber, salatalık turşusu, dolmalık biber gibi birçok ürün fazlasıyla semt pazarlarına getirildi. Vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Biberin kilo fiyatı 20 liradan satılırken patlıcan 15 lira, dolmalık biber ise 15 liradan satışa sunuldu. Vatandaşlar aldıkları kurutmalıkların içlerini boşaltarak bir süre güneşin altında bekletecekler. Kuruttukları renkli patlıcan biberleri yemek yaparken kullanacaklar.

Muhabir: Abdullah AKYOL