Genellikle Mardin’de yapılan ve son yıllarda Diyarbakırlılarında tercih ettiği hatta üretimini yaptığı Mardin badem şekeri (imlebbes) şehre turizm için gelenlerin evlerine dönerken sevdiklerine götürebileceği hediyeler arasında yer alıyor.

KORUYUCU YOK, KATKI MADDESİ YOK

Özel yapım bakır kazanlarda ocak üzerinde kahverengi, beyaz ve mavi renklerle kavrularak hazırlanıyor. Şerbetindeki mavi renk lahor ağacının köklerinden elde edilirken kahverengi renk ise beyaz şekerin pekmez ile karıştırılmasıyla elde ediliyor.

Diyarbakır’da unutulan bir lezzet: Zıngıl tatlısı Diyarbakır’da unutulan bir lezzet: Zıngıl tatlısı

Gıda boyası yerine daha sağlıklı aperatiflerle hazırlanan bu bademlerin raf ömürleri de bu sayede uzamış oluyor.  Ramazan ve Kurban Bayramlarında da yerli halk tarafından lokum, şeker ile beraber misafirlere ikram ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi