Muharrem ayı dolaysıyla Bismil Belediyesi ve Diyarbakır Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından ortaklaşa aşure etkinliği düzenlendi. Bismil Kent Meydanında düzenlenen Etkinliğine Bismil Belediye Eş Başkanları Mizgin Ekin, Güven Tanrıkulu, Diyarbakır Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Başkanı Ayfer Artan, DBP eş genel Başkan Yardımcısı Faruk Atlı, DBP Kadın Meclis Sözcüsü Berivan Bahçeci, DBP MYK üyesi Narin Gezgör, Ayşe Çelikbilek, Bismil DBP,DEM, İlçe Eş başkanları ve yöneticileri, Belediye meclis üyelerin yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı. 

“HAK İLE BATILIN, DOĞRU İLE EĞRİNİN, MAZLUM İLE ZALİMİN KAVGASIDIR KERBELA” YAZILI PANKARTLARI AÇILDI
“Hak ile batılın, doğru ile eğrinin, mazlum ile zalimin kavgasıdır Kerbela” yazılı pankartın asıldığı aşure etkinliğinde açılış konuşması yapan Bismil Belediye Eş başkanı Mizgin Ekin, “Zulme biat etmeyen Hz. Hüseyin ve yoldaşları anısını kaynattığımız lokmaları pay etmek için buradayız. Bu nedenle öncelikle hakikatte, hakta ısrar eden ve tüm mazlumların yoldaşı olan Hz. Hüseyin ve 72 yoldaşını saygıyla anıyoruz” dedi.

Diyarbakır’da deprem oldu mu? Diyarbakır’da deprem oldu mu?

TANRIKULU: HER ZAMAN MAZLUMLARIN YANINDA YER ALACAĞIZ
Ardından burada söz alan Bismil Belediye Eşbaşkanı Güven Tanrıkulu, her dönemin yezitleri olduğu gibi, mazlumlarında Hüseyinleri olduğunu söyledi. Hasan ve Hüsey’nin şahsında ezilenlere karşı mücadele eden herkesi selamlayan Tanrıkulu, zulme karşı her zaman ezilenlerin yanında olacaklarını söyledi. 

AŞURE DAĞITILDI
Konuşmaların ardından Semah Alevi inancına ait vazgeçilmez bir parçası olan semah ekibin sahne almasının ardından gelen konuklara aşure ikram edildi.

Kaynak: Bülten