Silvan ilçesi belediye hesabından bir paylaşım yapılarak, Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli bir memurun orman yaktığı iddia edildi. 

Silvan Belediyesi'nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, çalışanları tarafından suçüstü yakalanarak polise teslim edilen memurun akıbetinin ne olduğu soruldu. Bu iddialara Diyarbakır İl Müdürlüğü’nün ardından Silvan Kaymakamlığı’ndan da yanıt geldi. Kaymakamlık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iddiaları yalanlayarak, şu açıklamada bulundu:

Diyarbakır Çermik hava durumu nasıl? Diyarbakır Çermik hava durumu nasıl?

“Silvan ilçemizde 12.07.2024 tarihinde saat 16.00'da Yenişehir Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi arkasındaki dağlık alanda yangın çıktığı ihbarı gelmesi üzerine itfaiye, orman işletme şefliği personeli ve polis ekiplerimiz ivedi şekilde yangına müdahale etmek amacıyla olay yerine intikal etmiştir. Dağlık alan olması sebebiyle itfaiye araçları yangına müdahale edememiş, yangın bölgeye yaya olarak intikal eden orman işletme personeli tarafından can ve mal kaybı yaşanmadan kısa sürede söndürülmüştür. Yangına sebep olan şahıs veya şahıslar hakkında herhangi bir kişi veya kurumun adli ve idari mercilere ihbarı bulunmamakla birlikte olay yerindeki tüm kamu personeli yangın ihbarından sonra olay yerine gelerek yangın söndürme çalışmalarına katılmıştır. Yangının kesin çıkış sebebi ile ilgili incelemeler devam etmekte olup, yangının bir kamu görevlisi tarafından çıkarıldığına dair bazı sosyal medya hesaplarında dile getirilen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.”

Muhabir: Ejder Ediz IŞIK