Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, yaz ayları boyunca Kadın Yaşam Merkezlerinde açtığı yaz kurslarda, istihdam konusunda kadınlara destekte bulundu.

Diyarbakır sıcağından bunalanlar için! Son dedi müjdeyi duyurdu Diyarbakır sıcağından bunalanlar için! Son dedi müjdeyi duyurdu

BİN 500 KADIN KURSİYERE SERTİFİKA
Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı farklı mahallelerde faaliyet gösteren 6 Kadın Yaşam Merkezi’nde 10 Tekstil, 8 El Sanatları, 6 Okuma Yazma, Muhasebe, Enstrüman, Spor, Aşçılık, 2 Etüd ve 13 Kuran Kursu olmak üzere toplam 9 ayrı dalda kadınlara mesleki beceri ve hobi kursları verildi. 9 ayrı branştaki yaz kurslarından toplam bin 500 kadın faydalandı. 

Koşuyolu Kadın Yaşam Merkezi’nde devam eden Spor kursunda öz savunma, yakın dövüş, egzersiz ve pilates gibi spor aktivitelerinden de yaklaşık 200 kadın yararlandı. Kadın kursiyerler, halk eğitim onaylı sertifika almaya hak kazandı.

ÇOCUKLAR DA UNUTULMADI
Yaz boyunca süren etkinliklerde kadınlar kendilerini geliştirme imkanı bulurken, çocukları da unutulmadı. Eğitmenler eşliğinde 2 etüt sınıfında verilen eğitimlerden 169 çocuk yararlandı. 

SOSYAL AKTİVİTELER YAPILDI
Kadın Yaşam Merkezlerindeki oyun odalarında, kurslara gelen kadınların çocuklarına yönelik çocuk
gelişimciler tarafından etkinlikler yapıldı. 569 çocuk oyun odalarındaki etkinliklere katıldı. Sosyal aktiviteler kapsamında 130 çocuk sinemaya, 40 çocuk tiyatroya, 15 çocuk havuza götürüldü.

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ EĞİTİMİ
Kadın Yaşam Merkezlerinde kursların yanı sıra farklı alanlarda birçok etkinlik yapıldı. Bu kapsamda toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili yapılan farkındalık çalışmasına 361 kadın katıldı.

Kaynak: Bülten