Bağlar Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen program ile kadınlara kişisel hijyen hakkında eğitim semineri verildi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Ferzad Kemanger Halk Kütüphanesi’nde kurslara katılan kadınların katıldığı seminer, Sağlık Hizmetleri Müdürü Evin Serin Karabiber tarafından verildi. Slaytlar eşliğinde verilen seminerde, birçok enfeksiyon hastalığının kontrolünde hijyen alışkanlıklarının önemine dikkat çekildi. Sağlıklı yaşam alanlarının korunması ve bireysel sağlığın sürdürülmesinde hijyenin rolüne vurgu yapılarak, ağız ve diş sağlığı da dahil günlük yaşamda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verildi.

Diyarbakır’da her akşam bir konser: Hazırlıkları başladı! Diyarbakır’da her akşam bir konser: Hazırlıkları başladı!

Ayrıca hijyenin sadece yetişkinler değil onları örnek alan çocuklar için de önemli bir yeri olduğu belirtildi.

Kadın sağlığı açısından büyük önem taşıyan idrar yolu enfeksiyonlarına ilişkin de bilgilendirme yapıldı. Enfeksiyondan korunmada hijyenin önemine vurgu yapılarak, enfeksiyonun neden kadınlarda daha fazla görüldüğü, tedavisi konusunda neler yapılabileceği, dikkat edilmesi gereken noktalar anlatıldı. İdrar yolu enfeksiyonunun tedavi edilmediği takdirde böbrek enfeksiyonuna sebep olacak kadar ileri aşamalara gelebileceği konusunda uyarılarda bulunuldu.

Seminerin ardından kadınlara kişisel hijyen malzemesi desteği sağlandı.

Kaynak: Bülten