Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasının 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdiğini ifade etmişti. Türkiye'nin birçok yerinde kapalı olacak günler belli olurken Diyarbakır'da da bugün yapılan açıklama ile kapalı olacak günler belli oldu. Peki hangi günler kapalı olacak? Kurala uymayanlar ne gibi cezalar yiyecek? 

Berber Belediye

Diyarbakır'ın tarihi güzelliği çöp içerisinde! Diyarbakır'ın tarihi güzelliği çöp içerisinde!

PAZAR VE SALI GÜNLERİNE DİKKAT
Diyarbakır Berberler Kuaförler Ve Güzellik Salonları Esnaf Odası’ndan (DİBEKOD) yapılan açıklamada, Berber ve Güzellik Salonları Pazar, Kadın Kuaförleri ise Salı günü kapılı olacağını söyledi.

İŞ YERİNİ AÇANA PARA CEZASI
Öte yandan denetimler Diyarbakır Büyükşehir Belediye Zabıtaları ve Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince yapılacak. Kapalı olduğu gün iş yerini açan esnafa 9 bin 600 lira para cezası kesileceği belirtildi. 

İŞLETMELERE MESAJ GÖNDERİLDİ
DİBEKOD’dan işletmelere gönderilen mesajda ise şu ifadelere yer verildi: "Ticaret Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği, Ticaret İl Müdürlüğü OLUR’u ile Diyarbakır merkez ve tüm ilçelerinde haftada bir gün kapanma kararı; Erkek Berberleri PAZAR Güzellik Salonları Pazar, Kadın Kuaförleri salı günü olarak belirlenmiştir.

Muhabir: Abdullah AKYOL