Tarım ve Orman Bakanlığı sağlığı tehlikeye düşüren gıda ürünlerini açıklamaya devam ediyor. Bakanlık hileli gıdalar listesini yine güncelledi. Bakanlığın yayınladığı listede, Diyarbakır’da bulunan Yöresel Çermik Peynircilik Adlı firmanın sosyal medya üzerinden sattığı tulum peynirinde uygunsuzluk tespit edildi. Bakanlık, Diyarbakır'daki firmanın sosyal medya üzerinden satılan tulum peynirinde bitkisel yağ ve süt ve süt ürünlerinde küf ve maya gelişiminin önlenmesinde kullanılan natamisin karıştırıldığını tespit etti.
Ayrıca, listede en çok hilenin zeytinyağı, kırmızı et, lahmacun, baharat, yoğurt ve peynirde yapıldığı görülüyor.
FİRMANIN ŞİKAYET EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI
Diyarbakır firmasının sosyal medyada çok sayıda şikayet aldığı görülüyor. Söz konusu şikayetlerden bazıları şöyle:
"Y. Ç. P.’ye ait aldığım 3 kg tulum 2 kg otlu peynir 5 kg toplam resmen tereyağı alınmış ekşimek çıktı. İçine biraz ot karıştırıp sıkıştırıp peynir görüntüsü verip el yapımı diye yanıltıyorlar."
" Y. Ç. P.’ten aldığım tulum peyniri çok kötü çıktı, yenilecek gibi değildi. Çok acı bir tadı vardı, videolarda gösterilen peynirle alakası yoktu."
VATANDAŞ NASIL KORUNACAK?
Peki, bu listelere karşı vatandaş kendini nasıl korumalı? Vatandaş hem alışveriş yaparken hem de evde gıdalarını bir denetçi gibi denetleyerek tüketmeli. Alışverişin ardından eve getirilen gıdaların evde muhafaza edilme şartları ise çok önemli. Alışverişin ardından gıdalar tüketilmeden önce mutlaka temizlenmeli. Yemeğin yapıldığı ortamın hijyenine de dikkat edilmeli. Çiğ et, tavuk ve diğer kümes hayvanları deniz ürünleri, un veya yumurtalara temas ettikten sonra her zaman eller yıkanmalı. Ayrıca yemek hazırlığının ardından mutfak ekipmanları sıcak ve sabunlu suyla yıkanmalı.