Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Bağ Evi'nde, binlerce yıllık kültürü sürdürmek amacıyla bağ bozumu etkinliği düzenledi. Etkinliğe Eş Başkan Leyla Ayaz, Eş Başkan Yardımcısı Jiyan Aslan, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Derya Berktaş ve müdürlüğün çalışanları katıldı.

DİYARBAKIR’IN BİNLERCE YILLIK GELENEĞİ
Diyarbakır’da geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan ve özellikle kadın emeğiyle günümüze kadar getirilen bağ bozumu geleneğini tekrar yaşatmak için etkinlik düzenlendi. Bağlar Belediyesi'ne bağlı Bağ Evi’nde bu amaçla bağ bozumu yapıldı.

DAYANIŞMASININ SEMBOLÜ: BAĞ BOZUMU
Diyarbakır’da dayanışmanın da sembolü olan bağ bozumu, yıllardır yaşatılmaya çalışılıyor. Bağlarıyla meşhur Diyarbakır’da kendine has tat ve aromasıyla dikkat çeken ve neredeyse yok olan üzüm bağlarını yeniden canlandırma için Bağlar Belediyesi, etkinlik düzenledi. Etkinlikte dayanışmayla yapılan bağ bozumunda Eş Başkan Ayaz ve tüm kadınlar, birlikte emek vererek pestil ve cevizli sucuk yaptı.

Diyarbakır Valiliği'nden işçi alımı duyurusu: Maaş 8 bin lira Diyarbakır Valiliği'nden işçi alımı duyurusu: Maaş 8 bin lira

Muhabir: Remziye ÇELİK