Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı şehitlik Mahallesi 219. Sokak No: 1 adresinde bulunan gecekondu bir evin altından su akması sonucu mahallede hem kötü koku yayılıyor, hem de sokaktaki parke taşları sabun gibi kaygan durumda.

Çukur’un Vartolu Saadettin’i Diyarbakır’a geliyor! İşte tarihi Çukur’un Vartolu Saadettin’i Diyarbakır’a geliyor! İşte tarihi

“SADECE FOTOĞRAF ÇEKİP GİTTİLER”
Yaklaşık 5 aydır bu işkencenin devam ettiğini söyleyen mahalleli Fahriye Teyze, “Bu evin altından akan suya güneş vurduğunda çok kötü bir koku yayılıyor. Yayılan o kötü kokudan dolayı sinekler toplanıyor. Öte yandan suyun akmasından dolayı taşlar sabun gibi kaygan hale geliyor. Yaklaşık 5 aydır buradan geçen belki 20 kişi düşüp başını çarparak hastanelik oldu. Eşlerimiz defalarca hem mahalle muhtarına hem de belediyeye bildirdi. Fakat her seferinde belediyeye bağlı DİSKİ ekipleri olsun mühendisler olsun gelip test ettiler, şebeke suyundan kaynaklandığını söylediler ama sadece fotoğraf çekip gittiler. Buradan geçen vatandaşlardan günde az 10 kişi kayıp düşüyor. Kim gelip görüyorsa lanet ediyor. DİSKİ ekipleri var belediye var ne yapmıyorlar diye şikâyetçiler vatandaşlar. Hiçbir çözüm yolu bulamadıkları için bu işkence devam ediyor. Bu mahalle sahipsizdir” diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL