Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün katkılarıyla hayata geçirilen bu indirim uygulaması, kadın girişimcilerin iş yeri kurma süreçlerini kolaylaştırarak bölgesel kalkınmaya da destek olmayı amaçlıyor. Yenişehir Belediyesi, kadın girişimcilerin ekonomik hayatta daha aktif rol almasını desteklemek amacıyla önemli bir adım atarak, iş yeri açma izni ruhsat harçlarında kadınlara yüzde 50 indirim uygulanması kararı aldı.

Belediye Meclisi'nde kabul edilen iş yeri açma izni ruhsat harçlarında kadınlara yüzde 50 indirim uygulanması kararı, kadınların iş dünyasında güçlenmesini ve ekonomik bağımsızlıklarını sağlamayı hedefliyor.

Diyarbakır’daki mahalleye müjde: Doğal gaz geliyor! Diyarbakır’daki mahalleye müjde: Doğal gaz geliyor!

Eş Başkan Safiye Akdağ alınan karara ilişkin, "Kadınların iş dünyasına katılımını artırarak, toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu indirimle, kadın girişimcilerimize iş hayatında önemli bir destek sunarak önlerindeki engellerden birini kaldırmayı hedefliyoruz." dedi.

Yüzde 50 indirim kararına ilişkin Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ergün ise, "Kadın girişimcilerimizin karşılaştığı finansal engelleri hafifletmek ve onları iş dünyasında daha görünür hale getirmek önceliklerimiz arasında. Bu karar, kadınlarımızın ekonomik hayatta daha güçlü bir yer edinmesi ve yaşamın her alanında görünür hale gelmeleri için atılmış önemli bir adımdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bülten