Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Ofis Semtinde kadın girişimci Gülan Yaşa tarafından kentin ilk glütensiz fırını açılıyor. Çölyak hastalarıyla aynı şikayetleri yaşayıp düzenli bir diyet ile bundan kurtulmayı başaran kadın girişimci Gülan Yaşa, aynı kaderi yaşayan diğer insanlara destek olmak istedi ve fırıncı olan eşi Mahmut Yaşa’nın da desteği ile Diyarbakır’da ilk glütensiz fırını açıyor.

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 50 işçi alınacak! Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 50 işçi alınacak!

GLUTENSİZ DİYARBAKIR FIRINI 
Kadın girişimci Gülan Yaşa ve eşi Mahmut Yaşa tarafından işletme girişine asılan hoş bir karşılama mesajı; “Glütensiz beslenmenin sağlığınız üzerindeki olumlu etkilerini biliyoruz ve bu farkındalıkla sizlere hem lezzetli hem de güvenilir ürünler sunmayı amaçlıyoruz. Fırınımızda, glüten hassasiyeti olanlardan, çölyak hastalarına ve sağlıklı bir yaşamı tercih edenlere kadar herkes için özenle hazırlanmış enfes glütensiz ürünler bulabilirsiniz. Taptaze ekmeklerimizden leziz kek ve kurabiyelerimize, hepsi yüzde yüz glütensiz unlarla, katkısız ve doğal malzemelerle hazırlanıyor. Glütensiz beslenmenin keyifli ve doyurucu olabileceğini kanıtlamak istiyoruz. Lezzetten ödün vermeden sağlığınıza dost çözümler üretiyoruz. Bizimle hem sağlığını koruyun hem de damak zevkinizi şımartın. Glütensiz yaşam artık çok daha lezzetli. Glütensiz Diyarbakır’da sağlıklı lezzetlerle tanışın.”

“KIZIMA SİMİT BİLE ALAMIYORDUM”
Çocuğu çölyak hastası olan Zeynep Sarı; “Dört yaşında çölyak hastası olan bir kızım var. Kardeşleri ile dışarı çıktığımızda “Anne bana simit!” dediğinde kızıma bir simit bile alamamanın çaresizliğini yaşıyordum. Bu tür glütensiz ürün yapan fırınların acilen hizmete girmesi gerekiyordu. Çünkü çölyak hastalarının sayısı azımsanmayacak kadar fazladır. Fırının açılacağından yeni haberim oldu ben de gelip görmek istedim” dedi.

YAKINDA HİZMETE GİRİYOR
Elektrik ve küçük tesisat işlerinin bitmesi ile kısa sürede hizmete başlayacak olan glütensiz fırının, ilerleyen günlerde tamamen hizmete gireceği söylendi.

ÇÖLYAK HASTALIĞI
Dünyada ortalama her 200 kişiden birinde görülen çölyak hastalığı, glütenli ürünlerde bulunan glütanin ve gliadin proteininin bağırsaklarda sindirilememesi sonucu oluşan ciddi bir rahatsızlık olarak bilinir. Uyarılara rağmen glütenli ürün tüketimine devam edilirse bağırsakların ciddi hasar alacağı uzmanlar tarafından aktarılır. Bu semptomatik belirtileri gösteren her bireyin glüten içeren ürünlerden uzak durması önerilir. Fakat ne yazık ki glüten içermeyen ürünlerin erişim ve üretim noktalarının çok az olması hastalık belirtisi gösteren bireylerin beslenmesine ciddi oranda zarar vermektedir.

Muhabir: Gurbet İpek