Diyarbakır’da havalar ısındı vatandaşlar piknik yapmak için parklara veya piknik alanlarına akın etmeye başladı. Dün (19 Mayıs) ise Kayapınar ilçesinde bulunan Park Orman’da ilk kez veganlık üzerine bir piknik düzenlendi.

Diyarbakır'da ilginç tabela! Kimse bu köye şortla giremiyor Diyarbakır'da ilginç tabela! Kimse bu köye şortla giremiyor

Sosyal medya üzerinden vegan bireyler birbirleriyle anlaşıp ilk kez vegan pikniğini gerçekleştirdiler. Piknikte veganlık üzerine yemekler yapıldı. Yemekten sonra hep birlikte halay çekip gönüllerince eğlendiler. Mücadele Gazetesi olarak ilk kez yapılan vegan pikniğine konuk olduk. Peki veganlık nedir? Veganlığın amacı nedir? Hangi yemekler yapılıyor? Bakalım vegan bireyler bunun hakkında neler söyledi? 

“VEGAN OLDUĞUNUZ ZAMAN HİÇ AÇ KALMIYORSUNUZ”
Veganlık hakkında Mücadele Gazetemize konuşan Semra Mamuk, “Bu pikniği düzenlememizin amacı farkındalık yaratmaktır. Sosyal medya aracılığı ile birçok arkadaş ile bir araya geldik. Bir Vegan piknik düzenlemeye karar verdik. Vejetaryenlik, veganlık ve hayvan hakları özgürlüğü üzerine bir kaç atölye düzenledik. Her arkadaş hiçbir hayvansal ürünün kullanılmadığı yemekler hazırladılar. Kısır, patates salatası, normal sebze salatası, soya kıymasından lahmacun yapıldı. Yine soya kıymasından içli köfte yapıldı. Yani bunu çeşitlendirebiliriz. Vegan olduğunuz zaman hiç aç kalmıyorsunuz. Veganlık aslında bir sömürüye karşı bir duruştur” Diye konuştu.

“DAHA ÇOK KİTLEYE ULAŞMAK İSTİYORUZ”
Keke illa süt ve yoğurt girilmesi gerekmediğini söyleyen Aslı Şahin ise, “Bu pikniği sosyal medyadan duyunca benim gibi düşünen insanlarla bir arada olmak tanışmak istedim. Vegan piknikte hayvansal hiçbir gıda yoktur. Buradaki insanlarda gördüğünüz gibi Kek getirmişler. Keke illa süt veya yoğurt girilmesi gerekmiyor. Bunun birçok alternatifleri vardır. Zaten internette kolayca erişebileceğimiz tarifleri vardır. Umarım daha çok kitlelere ulaşır, Daha çok katılım sağlanır. Çoğu insanın birbirinden haberi yok aslında. Vegan olan birçok insan var bizim bildiğimizden çok çok fazla ama birbirimize ulaşamıyoruz. Beni de bir arkadaşım bilgilendirdi yoksa bende bilmeyecektim” Diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL