Diyarbakır’ın yüreği yanıyor! Herkes “Narin” diyor Diyarbakır’ın yüreği yanıyor! Herkes “Narin” diyor

Merkez Sur ilçesinde bulunan ve her gün onlarca ziyaretçinin uğrak noktası olan Hz. Süleyman Cami yerleşkesi içerisinde bulunan ve küçük çocuklar tarafından getirilen atlara 50 lira karşılığında yıllardır eziyet ediliyor.

50 LİRALIK EZİYET
Genellikle Hz. Süleyman yerleşkesinde ve Mardin Kapı taraflarında getirilen atlar süslendirilip vatandaşların binmesi için hazır hale getiriliyor. Atlar ayaklarındaki nallar ise bazalt ve asfaltta gitmekte zorlanıyor. Saatlerce güneşin altında bekletilen atlara yapılan eziyet ise görenlerin içini burkuyor. Diyarbakır’ın kavurucu sıcağında güneş altında öğlen saatlerinden akşam saatlerine kadar 50 liraya sadece iki tur binilebiliyor. İki tur ise sadece 3 dakika sürüyor. Atlar bazen çim alanında çoğu zaman da bazalt veya asfaltta atın sahibi eşliğinde gezdiriliyor. 

AT PİKNİK YAPANLARIN ARASINA DALDI
Öte yandan daha öncesinde Hz. Süleyman yerleşkesinde ana sınıfında eğitim gören 12 öğrenci, öğretmen ve velileriyle piknik yapmak için alana gelmişti. Alanda bulunan ve para karşılığında insanların binip hatıra fotoğrafı çektirdiği atlardan biri, üzerindeki sahibinin kontrolünden çıkıp, grubun arasına dalmıştı. Olayda başına ve vücuduna darbe alan V.G. (6) isimli öğrenci ile 1 öğretmen yaralanmıştı. İhbarla bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken, sahibi ise atla kaçmıştı. At sahibinden şikayetçi olan öğretmen ve velilerden sonra değişen hiçbir şeyin olmadığı gözler önüne seriliyor.

Muhabir: Abdullah AKYOL