Diyarbakır’da Kürtçe konser coşkusu! Binler katıldı Diyarbakır’da Kürtçe konser coşkusu! Binler katıldı

Yaz aylarına girilmesiyle birlikte kavurucu sıcaklar da yüzünü göstermeye başladı. Termometrelerin 40 dereceleri aştığı Diyarbakır’da kavurucu sıcaktan kurtulmak isteyenler, serinlemek ve piknik yapmak için mekan arayışına girdi. Bu mekanlardan biri de Diyarbakır’ın Hani ilçesinde bulunan ve eşsiz doğal güzelliğiyle göz dolduran Aynkebir oldu. Peki, Diyarbakır’da bu yılın en çok aranan ve tercih edilen Aynkebir suyu nerede? İşte adresi…

Aynkebir Şifalı Su Diyarbakır Hani

DİYARBAKIR’IN EN TERCİH EDİLEN MEKANI BELLİ OLDU
Sosyal medyada en çok aranan yerlerden biri de doğal güzellikleriyle göz dolduran Aynkebir, bu yazın popüler mekanı oldu. Son dönemlerde en çok piknik yeri olarak tercih edilen Aynkebir, internette ve sosyal medya platformlarında en çok aranan mekanlar arasında yer aldı. Aynkebir, bölgede halkı tarafından şifalı su olarak biliniyor. Şifalı suyu dışında serinlemek için su göleti de bulunan Aynkebir, yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor. Bölgede yaşayan halkın özellikle bunaltıcı havadan kurtulmak için tercih ettiği Aynkebir, buz gibi suyu ve doğal görüntüsü ile de göz dolduruyor.

AYNKEBİR NEREDE, NASIL GİDİLİR?
Ayn Kebir, civar ilçelerde yaşayanlar tarafından da yoğun ilgi görürken, ulaşımı da merak ediliyor. Ulaşım için Diyarbakır Hani ilçesi Seren Köyü’ne giderek köye girmeden 500 metre ileride şelale tabelasından sağa girip 4 km asfalttan ilerledikten sonra ulaşmış oluyorsunuz.

Muhabir: Remziye ÇELİK