Merkez Sur ilçesi sınırları içerisinde yer alan, tarihi ve göz dolduran ihtişamıyla her dönem turistlerin gözdesi olan On Gözlü Köprü’de (Dicle Köprü) turizm sezonu açıldı. Sıcak havaların da başlamasıyla birlikte özellikle akşam saatlerinde tercih edilen tarihi alan civarındaki kafe, restoran gibi ticari işletmeler de yüksek fiyatlar nedeniyle cep yakıyor. Tarihi köprüde bulunan işletmelerde satılan ve 2 ile 6 kişilik arasında değişen demlik çay fiyatları 500 lirayı aşarken, vatandaşlar, fahiş fiyatlar için yetkililere fiyat denetimi için çağrıda bulunuyor. 

Diyarbakır Demik Çay On Gölü Köprü

DİYARBAKIR’DA ÇAYA ZAM GELDİ
Diyarbakır’da yerel halk tarafından en çok tüketilen içecek olan ithal çaya (kaçak çay) son zamlardan sonra kilosu 400 liraya kadar ulaştı. Kentte zam öncesi 260 liradan satılan bir kilo çayın fiyatı 400 liraya kadar çıkarken, tarihi On Gözlü Köprü’de bir demlik çayın fiyatı da 500 liraya kadar yükseldi. 

600 Diyarbakır On Gözlü Köprü

Diyarbakır’da turist sayısı azaldı! Oteller boş kaldı Diyarbakır’da turist sayısı azaldı! Oteller boş kaldı

VATANDAŞTAN RAYİÇ ÇAĞRISI
Yerli-yabancı turist tarafından tercih edilen tarihi On Gözlü Köprü’de bir demlik çay 500 liraya kadar çıktı. Kafelerin fahiş fiyatları karşısında çağrıda bulunan vatandaşlar, resmi rayiç alınmadan keyfi olarak çaya zam yapıldığını belirtiyor. Keyfiyetin sebebini ise de denetimsizlik olarak gösteren vatandaşlar, sabit bir rayiç bedelinin olması çağrısında bulunuyor. Köprüdeki alanın tatil beldeleri muamelesi gibi görüldüğünü, tarihi köprüdeki kafelere gidilmemesini konusunda çağrısında bulunarak fiyatların düşeceğini söylüyor.

600 On Gözlü Köprü

“DİYARBAKIR’DA TARİHİ MEKANLARDAKİ İŞLETMELERİ BELEDİYE ALSIN” ÇAĞRISI
Fiyatlardan dert yanan ziyaretçiler ise, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne denetim çağrısında bulunuyor. Şehrin gelişmesini istediğini belirten turistler, böyle işletmelerin fırsatçılık yaparak, turizm öldürdüğünü ve Diyarbakır turizmine zarar verdiğinin altını çiziyor. Öte yandan fiyatların Diyarbakırlılara uygun verilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, özellikli tarihi mekanın belediye tarafından işletilmesi konusunda da çağrıda bulunuyor. 

İşte Diyarbakır On Gözlü Köprü’de demlik çay fiyatları:
2 kişilik çay demlik 250
4 kişilik çay demlik 350
6 kişilik çay demlik 500

Muhabir: Remziye ÇELİK