Diyarbakır’da 4 yıldır görev yapan Terör ve Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele (TEM ve KOM) bürolarından sorumlu Başsavcı Vekili Hakan Hançer, dün akşam yayımlanan adli yargı ana yaz kararnamesiyle İzmir Karşıyaka Başsavcı Vekilliğine atandı.

Diyarbakır’da hazineye ait 9 tarla kiraya verilecek! Diyarbakır’da hazineye ait 9 tarla kiraya verilecek!
Hakan Hançer

BİRÇOK OPERASYONLARI SANİYE SANİYE YÖNETTİ 
Hançer, Diyarbakır’da kadınları fuhşa zorlayan, haraç vermeyen esnafların işyerlerini kurşunlayan, silahla yağma, adam kaçırma gibi birçok yasadışı eylemlerde bulunan İdris İnci çetesi; tefecilik, adam yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak gibi suçları işleyen Koyunlar çetesi; Saraçlar çetesi; Ökenler çetesi; Anarlar çetesi; Ömer Baydur çetesi; fuhuş ve yasadışı bahis çeteleri; okul önlerinde ve sokak aralarında torbacılık yaparak öğrencileri ve gençleri hedef kitle seçen torbacı zehir tacirleri gibi birçok yasadışı faaliyetin başında yer alan organize suç örgütlerinin çökertilmesini sağladı. Birden fazla kişiyle teşekkül halinde uyuşturucu ticareti yapan zehir tacirlerine yönelik de eş zamanlı adreslere şafak vakti düzenlenen operasyonları saniye saniye verdiği talimatlarla yönetti.

ADLİYE BAĞLANTILI RÜŞVET ÇETESİNİ ÇÖKERTTİ
Başsavcı Vekili Hançer, geçtiğimiz günlerde Adliyede hakim ve savcılarla ilişkileri olduklarını ileri sürüp tahliye ve beraat vaadiyle vatandaşları milyonlarca lira dolandırdıkları belirlenen, aralarında 4 avukatın da bulunduğu dolandırıcılık çetesine yönelik operasyonun başında yer aldı. Ev ve işyerlerine eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 20 kişi gözaltına alındı, bunlardan 6’sı tutuklanırken, 6’sı hakkında da adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

Kaynak: Sözcü