Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Gökçetevek köyünde dünür oldukları belirlenen iki aile arasında çıkan ve yedi kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı çatışmayla ilgili 17 sanıklı dava ağır ceza mahkemesinde karara bağlandı.

Tunceli Pülümür’de korkutan deprem! Tunceli Pülümür’de korkutan deprem!

Sözcü’nün haberine göre, damat ve kız tarafına mensup her iki aile bireylerinin eşinden şiddet gören bir kadının babasının evine sığınmasıyla olayların fitilinin ateşlendiği belirtildi.

Delillerin toplandığını belirten mahkeme, Gülşen Poyraz adlı kadının eşi Zeynal Poyraz’dan şiddet gördüğü ve geçimsizlik nedeniyle evi terk ederek babası Enver Tekin’in evine sığındığı, kadının eve dönmemesi üzerine Tekin ve Poyraz aileleri arasında husumet başladığı ifade edildi.

Damat tarafının kızın babasının evini basacağını önceden haber alan Tekin ailesinin silahlı şekilde evde beklediği, Poyraz ailesinin eve gelmesiyle silahların ateşlendiği ve damadın kuzeni olan Süleyman Eleftoz’un hayatını kaybettiğini belirten mahkeme, silah sesleri üzerine merakla evlerinden çıkan ve tarafları sakinleştirmeye çalışan komşuları Edip Oğraş ile Aziz, Gökhan, Halise ve Münevver Narin’in açılan ateşle hayatını kaybettiğini, 7 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Mahkeme heyeti damat Zeynal Poyraz ile ağabeyi Mehmet Fatih Poyraz’ı, Aziz, Gökhan, Münevver ve Halise Narin ile Edip Oğraş’ı öldürmekten 5 kez müebbet hapisle cezalandırdı.

Hükmen tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, iki aileye mensup 15 sanık ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Kaynak: Sözcü