Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan tarihi On Gözlü Köprü civarındaki kafelerde satılan ve 2 kişilik ile 8 kişilik arasında değişen demlik çay fiyatlarına yapılan zamlar durmak bilmiyor. Tarihi derinliklere uzanan ve yerel halk tarafından On Gözlü Köprü olarak bilinen Dicle Köprüsü yakınlarında demlik çay satan kafelerdeki fiyat istikrarsızlığı dikkat çekiyor.

Türkiye Diyarbakırlı Eylül’ü konuşuyor! Türkiye Diyarbakırlı Eylül’ü konuşuyor!

Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen tarihi köprüde insan seli yaşanırken, köprü civarında geniş alana yayılan kafe işletmelerinde satılan ürünlerin fiyatları da cep yakıyor. Özellikle her sezon köprüde vakit geçiren vatandaşlar tarafından en çok tüketilen demlik çay 550 liraya kadar yükseldi. Fiyatlardan dert yanan ziyaretçiler ise, yetkililerden duruma el atmalarını istiyor. 

Diyarbakir On Gozlu Kopru Uoaq

8 KİŞİLİK DEMLİK ÇAY 550 LİRA
Diyarbakır’da her sene yerli ve yabancı turistlerden oluşan ziyaretçilerin uğrak yerlerinden bir de tarihi On Gözlü Köprü oluyor. Köprüyü görmeye giden birçok kişinin ilk tercihlerinden birisi olan kafelerde ise demlik çay fiyatları 550 lirayı aşmış durumda. Sıcak çay içmenin neredeyse lüks olduğu bölgede fiyatlardan yakınan vatandaşlar, yetkilere çağrıda bulunarak bir an önce düzenleme gerektiğine dikkat çekiyor.

İşte On Gözlü Köprü’deki demlik çay fiyatları şöyle:
2 kişilik çay demlik 300
3 kişilik çay demlik 350
4 kişilik çay demlik 450
5 kişilik çay demlik 470
6 kişilik çay demlik 500
7 ve 8 kişilik çay demlik 550

Muhabir: Abdullah ÇAKIL