Türkiye'nin en sıcak şehirlerinden biri olan Diyarbakır'da kavurucu sıcaklar her geçen gün etkisini daha çok göstermeye başlıyor. Geçtiğimiz günlerde kısa süreli yağmur bir nebze de olsa vatandaşları serinletmişti. 

diyarbakır deniz-1

DİYARBAKIR'DA DENİZ OLSAYDI?
Mücadele Gazetesi sosyal medya hesaplarımızda Diyarbakır'da deniz olsaydı nasıl olurdu? Diye sorduk, dikkat çeken yorumlar geldi. Peki vatandaşlar Diyarbakır'da deniz olmasını istiyor mu? İşte vatandaşlardan gelen cevaplar...

diyarbakır yapay zeka

DİCLE NEHRİMİZ VAR 
Diyarbakır'da deniz olmasını istemeyen bir vatandaş şöyle yorumladı; "Koskoca Dicle Nehri var. On gözlü köprünün yukarısına set çekilirse ve nehirin etrafıda güzel imar edilirse 10 km boyunca üzerinde gemi bile yüzer"

DENİZ YERİNE AĞAÇLAR YAPILIRSA DAHA İYİ OLUR 
Vatandaşların çoğunluğu denizin olması sıcaklığın ve nemin daha çok olmasına sebep olur diye yorumladı. Bazı vatandaşlar ise deniz yerine ağaçlarla kaplı bir şehir olmasını istedi.

DİYARIBAHR OLURDU
Deniz olmasını tek tük isteyen vatandaşlar olurken birçok vatandaş ise “Dicle Nehrimiz bize yeterde artar” gibi yorumlar yaptı. Bazı vatandaşlar ise, nem olabileceğine dikkat çekerek “Diyarıbahr olurdu” dedi.

İşte vatandaşlardan gelen yorumların bazıları şöyle:

Diyarbakır’ın göbeğindeki o ağaç dalları neden kesildi? Diyarbakır’ın göbeğindeki o ağaç dalları neden kesildi?

Muhabir: Abdullah AKYOL