Maraş merkezli depremlerinden sonra Diyarbakır dahil 11 ilde depremzedeler için TOKİ konutları yapıldı. Depremden etkilenen Diyarbakır’da da ilk etapta 6 bin 400 TOKİ konut Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesi’nde yapıldı. Vatandaşlar yavaş yavaş evlerine yerleşmeye başlasa da sorunlar bitmek bilmiyor.

Melike'nin bağışlanan organları 4 hastaya umut oldu! Melike'nin bağışlanan organları 4 hastaya umut oldu!

DEPREMZEDELER YOL KAPATTI KOLLUK KUVVETLERİ ARAYA GİRDİ 
Merkez Bağlar ilçesindeki Oğlaklı TOKİ'lerinde oturan depremzedeler okula ve işe gitmekte zorlandıklarını söylediler. Bunun nedeni ise Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin kendi kafalarına göre vatandaşları uzak duraklarda indirmesidir. Belirli bölgeye gitmesi gerekirken gitmediği söylendi. Her sabah ve akşam otobüsten indikten sonra depremzedeler 3 kilometreye yakın yürüdüklerini söyledi. Otobüs şoförleri hakkında işlem başlatılması için sabahın erken saatlerinde ise yol kapatma eylemi yaptılar. Olaya kolluk kuvvetleri müdahale ettikleri söylendi. 

DEPREMZEDELER BÜYÜKŞEHİR’E SESLENDİ 
Mücadele’ye konuşan Oğlaklı TOKİ'lerinde mağdur olan bir depremzede, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförleri halkı duraklarda değil de 3 kilometre ötede indirip yaya olarak evlerine göndermeye çalışmaları üzerine halk yolları kapatıp trafik akışını durdurdular. Şoförler yüzünden çocuklar sabah okula gidemiyor. İnsanlar işlerine gidemiyor hastaneye gidemiyor. Diğer TOKİ'lerde yapılan hizmetin aynısını da bizde istiyoruz. Vatandaşlar mağduriyetlerin giderilmesi için bu eylemi gerçekleştirdiler. Sorun bizde değildir. Sorun belediye şoförlerindedir. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başkanları halkla yüz yüze gelip sorunları dinlemeli çözüm üretmelidirler. Art niyeti olan bu şoförleri tespit ederek haklarında gerekli yasak işleminin başlatılmasını istiyoruz. Çünkü bu TOKİ'lerde fırın market manav, sağlık ocağı, hastane ve benzeri gibi birçok şey olmadığı gibi zaruri ihtiyaçlarını karşılamak için insanlar nasıl bu kadar yol yürüyebilirler. Duyarlı insanların ve kolluk kuvvetlerin araya girmesiyle bir nebze olsun bu sorun çözüldüyse de ileride daha büyük sorunların yaşamaması için derhal Büyükşehir Belediye eş başkanları el atmalıdırlar, çözüm üretmeliler" diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL